Uber se naplno vrací do Brna. Soud zrušil veškerá předběžná opatření

0Zobrazit komentáře

Alternativní forma dopravy Uber v brněnské metropoli záživá opravdu kuriózní problémy. V polovině dubna letošního roku totiž na základě předběžného opatření došlo k zákazu provozování služeb v Brně – zákazu, který byl o dva měsíce později zrušen, aby se v červenci objevily další problémy v souvislosti s údajným porušováním právních předpisů.

Uber byl tak střídavě již od dubna v Brně nedostupný – aktuální zprávy, které přinesl server iDnes.cz, ovšem hovoří o tom, že by měl být poslední zákaz zrušen na základě rozhodnutí Vrchního soudu v Olomouci. Fakticky to znamená, že může jezdit, dále ale bude probíhat prošetřování z pohledu právních předpisů a jejich dodržování při dopravě.

swcs8

Přečtěte si takéPodívejte se, jak vypadal pražský Startup World Cup & Summit, kde šlo o výhru 100 tisíc dolarůPodívejte se, jak vypadal pražský Startup World Cup & Summit, kde šlo o výhru 100 tisíc dolarů

Původem americký startup má v Česku, kde funguje na území Prahy a nyní znovu také Brna, aktuálně přes 2 tisíce aktivních řidičů a zhruba 400 tisíc registrovaných uživatelů. Meziroční nárůst jízd byl podle zprávy ze září letošního roku zhruba 340 %.

Foto: Uber

Diskuze (0)

Novinka

Anonym