Tvůrce kultovního vizuálního efektu Bullet Time z filmu Matrix přichází do startupu Magic Leap

Filip HouskaFilip Houska

magic
0Zobrazit komentáře

O americkém startupu Magic Leap, který se zabývá rozšířenou realitou, se v poslední době poměrně často mluví. Především se skloňuje jejich zásoba peněz z investic, která po aktuálním 500milionovém kole (původně se očekávalo kolo miliardové) dosahuje hranice až 1,9 miliard dolarů, a to i přes situaci, že doposud nevytvořil žádný komerční produkt, pouze několik ukázkových videí. Další zajímavou věcí na tomto tajemném startupu je nový člen tým, který stojí za jedním z nejkultovnějších filmových efektů.

Tím je John Gaeta, kreativec a designér, který se proslavil v kultovní filmové trilogii Matrix. Byl to právě on, kdo se podílel na tvorbě speciálního vizuálního efektu pod označením Bullet Time, zjednodušeně řečeno transformace času a prostoru, nebo-li zpomalení konkrétní scény. Typickým příkladem je fiktivní postava Neo ve snímku Matrix, jak se vyhýbá letícím kulkám.

essentialtopd

Přečtěte si takéDlouho očekávaný telefon Essential Phone od původního tvůrce Androidu nezaujal a výrazně snižuje svou cenuDlouho očekávaný telefon Essential Phone od původního tvůrce Androidu nezaujal a výrazně snižuje svou cenu

Gaeta však nestojí pouze za tímto populárním efektem. Spoluzaložil a po kreativní stránce vedl 3D zábavní studio ILMxLab, které spadá pod filmového giganta Lucasfilm (filmová sága Star Wars). A zde nastává důležitý průsečík – ILMxLab v minulosti uzavřelo spolupráci právě s Magic Leap, do kterého Gaeta nově vstupuje.

„Je to něco, kde si myslím, že můžu růst jako tvůrce a inovátor, a vždy jsem věřil v to, že mám poslání pomoci ostatním ve vývoji těchto nových platforem. Magic Leap je firmou, která opravdu chce pečovat o lidi tím, že jim umožní být kreativními v nových dimenzích,“ říká Gaeta pro server The Verge.

johngaeta

John Gaeta

Není pochyb o tom, že ostřílený Gaeta bude pro nadějný startup, jehož valuace se odhaduje na 5 miliard dolarů, přínosem. Jeho zkušenosti s vizuálními technologiemi se mu nedají upřít a ukáže až čas, jak je dokáže uplatnit v praxi. Zatím totiž není vůbec jisté, k čemu Magic Leap svůj objemný rozpočet a know-how od Gaety přesně využije.

Foto: Media Convention Berlin / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym