Společnost, která nedávno koupila Slevomat a Skrz.cz, získává investici přes 50 milionů liber

Filip HouskaFilip Houska

secretescapes
0Zobrazit komentáře

Na konci srpna se odehrál jeden z nejzajímavějších prodejů na českém trhu za dlouho dobu – britská skupina Secret Escapes za částku silně převyšující miliardu korun odkoupila portály patřící pod Slevomat, včetně slovenské mutace Zľavomat.sk a Skrz.cz. A právě tato společnost, která provozuje světově úspěšný cestovní portál, získává nově na investicích další zajímavou sumu, jež by měla posloužit na budoucí akvizice a globální expanzi.

V investičním kole (Series D) vedeném singapurskou investiční firmou Temasek Holdings získalo Secret Escapes okolo 50 milionů liber, v přepočtu tedy téměř 1,45 miliard korun. S těmito prostředky má britská skupina v investicích dohromady již okolo 104 milionů liber, včetně přibližných 45,5 milionů liber z července 2015 a řady dalších o menších objemech.

Martin Kasa

Přečtěte si takéLékárny Pilulka.cz zakladatelů e-shopu Kasa.cz přibývají. V Česku je jich už přes 70Lékárny Pilulka.cz zakladatelů e-shopu Kasa.cz přibývají. V Česku je jich už přes 70

Očekává se, že firma pod vedením Alexe Sainta, která pomocí své platformy vyhledává téměř 50 milionům klientům ubytování ve 4* a 5* hotelech, využije získané peníze především na vstup do dalších zemí (aktuálně operuje v 18 zemích včetně České republiky pod názvem Travelist) a na další relevantní akvizice.

 

travelist

V příštím týdnu přímo se zakladatelem a CEO, Alexem Saintem, zveřejníme rozhovor, ve kterém blíže popisuje důvody akvizice Slevomatu, důležitost českého trhu, aktuální obrat i největší problémy při budování miliardové společnosti.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym