Podívejte se na 7 startupů, které se dostaly do letošního kola akcelerátoru StartupYard

startupyard2016-4235

Ředitel StartupYardu, Cedric Maloux

0Zobrazit komentáře

Jeden z největších akcelerátorů ve střední Evropě, pražský StartupYard, ukončil výběr do v pořadí již osmého kola svého akceleračního programu, do kterého se přihlásilo na 160 různých startupů ze světa. Vůbec poprvé navíc zájem zahraničních startupů výrazně předčil ty české, kterých se z celkových 160 hlásilo jen 31.

V programu StartupYard projektům nabízí 30 tisíc eur, v přepočtu tedy asi 768 tisíc korun, které na financování aktuálního kola získal také z crowdfundingové kampaně na serveru Fundlift.cz, kde se mu podařilo vybrat kolem 26 milionů korun. Přehled všech vybraných startupů najdete níže:

MindBox

Slovenský MindBox za kterým stojí Peter Tomašovič, nabízí jistou formu virtuálního simulátoru, ve kterém se je možné zlepšit ve svých prodejních schopnostech. Chce se zaměřit především na manažery a celé prodejní týmy, pro které jsou obchodní a sociální schopnosti nejzásadnější.

wework

Přečtěte si takéCoworkingový gigant WeWork koupil populární programátorskou školu Flatiron SchoolCoworkingový gigant WeWork koupil populární programátorskou školu Flatiron School

Mixed Reality

Pro spoustu firem je virtuální realita buď velká neznámá a nebo synonymem pro finančně náročnou technologii na jakýkoliv vývoj. Polský Mixed Reality chce podobné smýšlení zvrátit tím, že nabízí platformu pro navržení a následnou správu a vyhodnocování obsahu ve virtuální realitě, a to bez zkušeností na poli designu či kódu.

retino

Retino

První český startup, který se dostal do sedmičky vybraných se jmenuje Retino, který eshopům a dalším hráčům na poli e-commerce nabízí pomoc s vyřizováním vratek objednávek. Ve svém online rozhraní nabízí jejich kompletní přehled, informaci o stavu a vyřízení, ale i možnost přímého objednání dopravy pro vyzvednutí od zákazníka. Stejně tak Retino hlídá, zda proběhla každá taková vratka v pořádku z pohledu zákona a vystavených podmínek na webu.

secaura

Steel Mountain

Steel Mountain je britský výrobce bezpečnostního zařížení pro domácnost s názvem Secaura, které po připojení v reálném čase hlídá akvititu na všech připojených zařízeních, blokuje případné útoky zvenčí díky umělé inteligenci, reklamy za pomocí ad-blockeru a umožňuje nastavení rodičovského zámku, na určitý obsah nebo na samotné využití zařízení v určitou dobu.

Optio.ai

Gruzínský startup Optio.ai je další z řady fintech startupů, které se profilují jako osobní finanční asistenti. Chytrý chatbot, který je přímo integrován do platformy Facebook Messengeru, je schopen uživatelům pomoci s kontrolou financí a především návyky při utrácení tak, aby minimalizoval případné problémy s ohledem na běžné či nečekané výdaje.

rentrocketio

RentRocket

Druhý a zároveň i poslední český zástupce ve vybrané sedmičce je platforma RentRocket pro správu pronájmů nemovitostí. S pomocí svého hodnotícího systému umí RentRocket najít pronajímatelům nejvhodnější zájemce o bydlení s ohledem na jejich historii a platební morálku, a snížit tak riziko možných komplikací v průběhu smlouvy.

Waymark Tech

Waymark Tech z Velké Británie slouží mnoha skupinám podnikatelů jako nástroj pro hlídání změn v regulačních předpisech, bez toho, aby se v nich museli vyznat sami. Jakmile tak proběhne jakákoliv změna, která by mohla ovlivnit vaše podnikání, Waymark Tech o ní automaticky informuje a navrhne potřebné změny na základě umělé inteligence.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym