Oblíbený prototypovací nástroj InVision spustí vlastní editor na tvorbu designu webů a aplikací

invisionstudio
0Zobrazit komentáře

Téměř miliardový startup InVision, který tvoří pokročilé prototypovací nástroje pro designery, jenž mohou nahrávat náhledy grafické tvorby a poté je s klientem připomínkovat, propojovat do klikacího konceptu nebo prohlížet na různých zařízeních, se pouští po mnoha letech vývoje do novinky, kterou si jeho uživatelé přejí již dlouhou dobu.

Tou je vlastní grafický editor s názvem Studio, který by měl, podobně jako Sketch nebo Adobe XD, zvládat kompletní tvorbu UI pro mobilní a webové aplikace v plně vektorovém prostředí. O vývoji podobného nástroje se mluvilo již od doby, kdy se InVision snažil koupit Sketch, jednu z momentálně nejrozšířenějších alternativ pro Photoshop.

FDAB8F49-6D33-4A0C-9084-05C3CCD6BF9C

Přečtěte si takéSpoluzakladatel Applu Steve Wozniak spouští vlastní vzdělávací platformu s tech zaměřenímSpoluzakladatel Applu Steve Wozniak spouští vlastní vzdělávací platformu s tech zaměřením

V rámci nástroje je tak možné libovolně měnit velikosti prvků bez ztráty kvality, využít knihovnu již hotových elementů, nastavit pokročilé předpřipravené animace, zobrazit okamžitý náhled na cílovém zařízení nebo exportovat grafiku do Swift kódu. InVision Studio by mělo spatřit světlo světa na začátku příštího roku pro Mac a Windows, na webu je ovšem možné zažádat o dřívější přístup do beta verze.

invisionstudio2

Celá novinka pak vychází jak z hlavního produktu jako takového, tak experimentální části InVision Labs, která sídlí v Praze a kterou vede Slovák, Tomáš Jasovský, jenž má pod sebou řadu experimentálních pluginů, které se postupně testují mezi uživateli.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym