Netflix získá kapitál ve výši 1,6 miliard dolarů na produkci dalšího originálního obsahu

netflix
0Zobrazit komentáře

Jedna z největších služeb na streaming filmů a seriálů, americký Netflix, za poslední roky zásadně pokročil se svojí vlastní produkcí. Už to totiž není tak, že by pouze spolufinancoval filmovou tvorbu – vytváří vlastní obsah a kompletní sezóny seriálů. Právě na to za poslední měsíce startup hledal další možnosti financování, protože očekává, že do konce příštího roku na takový obsah proinvestuje až 8 miliard dolarů.

Nyní má Netflix podle oficiálních dokumentů získat zhruba 1,6 miliard dolarů, tedy necelých 35 miliard korun, ve formě dluhu za dosud nezveřejnených podmínek. Finální úrok tak bude na dohodě s potenciálními partnery v nadcházejících týdnech. Kromě vlastního obsahu Netflix zvažuje také akvizici dalších hráčů na trhu a další strategické investice.

mark1

Přečtěte si takéTaxify expandovalo do iráckého Bagdádu a keňské MombasyTaxify expandovalo do iráckého Bagdádu a keňské Mombasy

Mimo nového financování plánuje Netflix mírně zvýšení cen předplatného, i přesto se ale hodnota akcií společnosti v posledních týdnech dostala krátce až nad hranici 200 dolarů za kus a nyní se obchoduje za 193 dolarů.

Foto: Netflix

Diskuze (0)

Novinka

Anonym