Do Česka vstupuje startup SumUp. Za nízkou cenu nabídne přenosné platební terminály

Filip HouskaFilip Houska

EFB32E1F-3E7B-4B4C-ABC3-E1EB94DE0FDE
0Zobrazit komentáře

Platby kartou jsou především pro mladé lidi velmi oblíbenou metodou při nakupování a podstatné procento z nich nebere hotovost v potaz. Stále je však řada menších podnikatelů a živnostníků, kteří platební terminály nemají, respektive by se jim z hlediska vynaložených nákladů nevyplatily.

I z tohoto důvodu začaly přední bankovní instituce ve větší míře nabízet přenosné mobilní terminály (mPOS) s poměrně nízkou cenou, jež se stávají populárními i v České republice. A právě na český trh nově vstupuje ambiciózní anglický startup SumUp, který se na přenosné platební terminály ve spojení s mobilní aplikací zaměřuje již od roku 2011.

Michal Smida_2

Přečtěte si takéČeský fintech startup Twisto.cz získává investici ve výši 5 milionů eur a expanduje do PolskaČeský fintech startup Twisto.cz získává investici ve výši 5 milionů eur a expanduje do Polska

SumUp v České republice uzavřel první partnerství s pokladními systémy Papaya POS a chce cílit především na menší podniky (salony krásy, restaurace, malé obchody, osoby na volné noze), které bude zpoplatňovat 2,75 procenty za provedenou transakci.

„Společnost SumUp byla založena za účelem umožnění malým podnikům přijímat platby kartou a prodávat své služby vždy a všude. Těšíme se na spolupráci s tisíci podnikatelů a prosperujících malých podniků z celé České republiky. Pozorujeme výrazný nárůst bezkontaktních plateb pomocí pokladních systémů, ale existující nabídka neumožňuje malým podnikatelům z tohoto vývoje těžit. Naším cílem je toto změnit, a to pomocí naších inteligentních a nákladově transparentních technologií,“ komentuje expanzi CEO Daniel Klein.

Služba londýnského SumUp funguje na spolupráci terminálu SumUp Air (do konce října za 999 Kč bez DPH) s příslušnými pokladními systémy a bezplatné aplikace, kam prodejce zadá požadovanou částku a vyzve zákazníka k zaplacení přiložením karty (nebo vsunutím či přejetím magnetického proužku) nebo telefonu s podporou NFC k terminálu. Platba by měla proběhnout ihned a zákazníkovi přijde potvrzení na email nebo v textové zprávě.

Pro prodejce je důležité, že nemusí platit žádné poplatky za pronájem terminálu a vzhledem k sympatické pořizovací ceně si jej může pořídit téměř kdokoliv.

Foto: SumUp

Diskuze (0)

Novinka

Anonym