Český bezpečnostní startup Cryptelo chce pomocí kryptoměnového ICO získat miliony dolarů

Filip HouskaFilip Houska

cryp
0Zobrazit komentáře

Cryptelo, tři roky starý český startup, jehož hlavním cílem je poskytovat co nejlepší zabezpečení datových přenosů, chce rozšířit své nabízené služby do zahraničí. K tomu mu má dopomoci nejen úspěšné projití akceleračním programem Startup Yard ze začátku roku, který mu poskytl prvotní investici, ale i nově uzavřené investiční kolo.

Startup z pražského Smíchova chce v neveřejném investičním kole získat miliony dolarů. Ty mají sloužit pro rozvoj jejich šifrovací technologie, konkrétně datového firemního úložiště Cryptelo Drive, a rozšíření portfolia zákazníků o bankovní, pojišťovnické, automobilové či veřejnosprávní sektory.

hyperloopone

Přečtěte si takéHyperloop One získává investici od miliardáře Richarda Bransona a mění svůj názevHyperloop One získává investici od miliardáře Richarda Bransona a mění svůj název

Právě platforma Cryptelo Drive je nejdůležitějším aktivem Barošova týmu. Pod dohledem uznávaného českého kryptologa a bezpečnostního experta Vlastimila Klímy dokázali vyvinout takové cloudové úložiště s end-to-end šifrováním, jež je díky svému speciálnímu designu přenosu a ukládání dat hodnoceno na úrovni Top Secret. Podle klasifikace Národní bezpečnostní služby USA se jedná o největší úroveň zabezpečení na světě.

Investovat se bude na základě ICO

Cryptelo se pro svou expanzi snaží získat finanční prostředky pomocí crowdfundingové metody ICO (Initial Coin Offering), respektive veřejné nabídky digitální měny. Od běžného IPO, tedy Initial Public Offering, se v podstatě liší tím, že místo vydání části akcií je vydána nová kryptoměna s dostatečně dlouhou emisí k vývoji a dokončení konkrétního produktu.

A to je hlavní případ tohoto startupu, jelikož během letošního podzimu chce vydat vlastní kryptoměnu Cryptelo Coins (CRL). Ta se má stát jediným prostředkem k hrazení jejich služeb.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym