Trello konečně vydalo aplikaci pro Mac a Windows

Filip HouskaFilip Houska

trello_091317x1
0Zobrazit komentáře

Šest let fungovala služba Trello pouze pro browsery a mobilní zařízení a i když prohlížečová verze fungovala velmi době, bylo v podstatě nevyhnutelné, že časem tento oblíbený nástroj pro projektový management získá podporu plnohodnotné počítačové aplikace. Díky tomu, že službu koupila společnost Atlassian, získal tým stojící za Trellem dostatek prostoru a finančních zdrojů k vytvoření oficiální aplikace pro Macy a počítače s Windows.

Desktopové Trello nabízí stejné funkce jako u browserové varianty, nicméně přidává i další vychytávky v podobě nativních počítačových notifikací nebo možnost využívání klávesových zkratek pro efektivnější přidávání karet. Uživatelů nových MacBooků Pro mohou navíc pro konkrétní postupy a činnosti používat i Touch Bar.

podcase_090717x1

Přečtěte si takéPodCase: nabíjecí pouzdro pro iPhone se slotem pro dobíjení sluchátek AirPods od tvůrců PebblePodCase: nabíjecí pouzdro pro iPhone se slotem pro dobíjení sluchátek AirPods od tvůrců Pebble

Nově přichází i menší vzhledové obměny v uživatelském rozhraní, konkrétně mezi nástěnkami a kartami, které nyní spolupracují v přehlednější synergii. To však není výsadou pouze desktopové aplikace, nýbrž celé služby.

Samozřejmostí je i podpora služeb spadajících pod Atlassian (například pro nedávno představeného konkurenta Slacku Stride, pomocí kterého lze zakládat konference přímo v Trellu) a aplikací třetích stran jako Dropbox Paper, Bitbucket, Confluence Cloud, appear.in a řady dalších.

Počítačová aplikace je již nyní zdarma dostupná pro operační systém macOS a na Windows přijde během zítřejšího dne.

Foto: Reprofoto, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym