Taxify může znovu jezdit po Praze, městský soud zrušil předběžné opatření na zákaz provozu

Filip HouskaFilip Houska

Taxify fleet Tallinn
0Zobrazit komentáře

Situace, kdy se společnost Taxify, estonská alternativa k Uberu, Liftagu a tradičním taxi službám, v červenci odvolala proti květnovému předběžnému opatření nařizující zákaz provozování jejich služeb na území Prahy, nyní nabírá nový směr. Ten je pozitivní právě pro přepravní aplikaci.

Městský soud v Praze zmíněné předběžné opatření z května letošního roku, které se k němu dostalo minulý týden od Vrchního soudu, zamítl a zároveň tak dal zelenou všem řidičům pod hlavičkou této estonské společnosti. Protistrana se k tomuto rozhodnutí však může ještě odvolat.

vojacek

Přečtěte si takéRobert Vojáček po sporech s majoritním investorem rezignuje na pozici CEO LidskaSila.czRobert Vojáček po sporech s majoritním investorem rezignuje na pozici CEO LidskaSila.cz

Klíčová pasáž z rozhodnutí pražského městského soudu zní následovně:

Účelem předběžného opatření je řešit jednání či situaci nastalou “krátce” před podáním návrhu na nařízení předběžného opatření, nikoli jednání či situaci trvající měsíce, ba dokonce léta. Má-li být předběžné opatření nařízeno, musí být potřeba zatímní úpravy právních poměrů účastníků prokázána. Soud na základě předložených důkazů žalovaného dospěl k závěru, že provozuje-li žalovaný přepravu osob prostřednictvím své aplikace, i neprofesionálními řidiči nejpozději od podzimu roku 2016, a řízení o návrhu na nařízení předběžného opatření bylo zahájeno až dne 23. května 2017, není dána naléhavost potřeby dočasné úpravy vztahů mezi účastníky.

taxifyfounders

Martin Villig a Markus Villig, spoluzakladatelé Taxify

K celé záležitosti se vyjádřil i Roman Sysel, šéf Taxify v České republice, a to způsobem, že je „rád za vítězství spravedlnosti namísto účelových argumentů majitelů klasických taxi dispečinků“.

Foto: Taxify

Diskuze (0)

Novinka

Anonym