Reakce Liftaga na současnou situaci “Uber vs. taxi”

0Zobrazit komentáře

Spoluzakladatel přepravní aplikace Liftago, Ondřej Krátký, sepsal reakci na současný konflikt mezi pražskými taxikáři a přepravní platformou Uber a navázal tak na nedávné prohlášení, které před pár dny zveřejnila i další, konkurenční přepravní aplikace Taxify. Zde je celé vyjádření…

Současná vyhrocená situace kolem sporu mezi Uberem a profesionálními taxikáři se velmi negativně dotýká české služby Liftago. Tato služba, která legálně propojuje více než 200 000  pasažérů a zhruba 1500 profesionálních řidičům, nabízí všechny výhody digitální ekonomiky a považuje situaci za absurdní. Podle Liftaga v tomto sporu nezaznívá, že existují také slušní profesionální řidiči, kteří nabízí stejnou službu jako ilegální platformy, avšak ne v rozporu s vyhláškou. Tito řidiči cítí obrovské zklamání a frustraci z toho, že “nálepku taxikáře” současné události a aktivity některých jedinců nadále zhoršují.

Stovky slušných taxikářů se pod záštitou Liftaga ode dneška spojily a rozhodly se svůj nesouhlas vyjádřit pootočením “taxi klobouku” (svítilny taxi). Podle této odlišnosti poznáte profesionálního řidiče, který podporuje digitální ekonomiku, nebojí se hodnocení zákazníků a legální konkurence ostatních řidičů. Pokud pro vás tento řidič přijede, nemusíte se bát nechat si vysvětlit rozdíly mezi taxikáři a řidiči Uberu a nejspíš nezabloudíte.

Dnešní situaci dokresluje aktualita z Londýna, kde byl dosud Uber regulovaný, a přesto o svou licenci kvůli nedodržování pravidel nebo blokování kontrol přišel.

Adam Hotovy

Přečtěte si takéAdam Hotový z Render Legion: těsně po prodeji firmy za stovky milionů Kč jsem dostal chuť zajít si na pivoAdam Hotový z Render Legion: těsně po prodeji firmy za stovky milionů Kč jsem dostal chuť zajít si na pivo

Liftago je nejlépe hodnocená přepravní platforma pro iOS a Android v Evropě, kterou používá více než 200 tisíc zákazníků v Praze, Brně a Ostravě. Přesto, na rozdíl od ilegálních platforem, nabízí pouze služby profesionálních a licencovaných řidičů. Liftago na trh taxi přineslo nejen digitální ekonomiku, ale také chybějící přirozenou konkurenci mezi řidiči. Zákazník si může vybrat řidiče podle příjezdového času, vozu, ceny nebo hodnocení předchozích pasažérů. Řidiči oceňují především flexibilní pracovní dobu, princip tržní poptávky a také možnost vybrat si svého zákazníka.

Milí řidiči,

POOTOČTE SI KLOBOUK NAKŘIVO

na minulou výzvu souhlasně reagovalo přes 700 z vás a věříme, že nyní se přidají i další. Jak jsme avizovali, musíme v ulicích ukázat, že jeden mediální obraz “taxikáře” nestačí, je potřeba vytvořit další! Že existují slušní řidiči, kteří podporují moderní technologie a poskytování kvalitní služby legálním způsobem. Liftago začíná investovat do pozitivní reprezentace taxi a Vás prosíme o totéž: *pootočte si už teď taxi klobouk na střeše nakřivo* na znamení, že:

vadí vám pokřivená pověst taxi, kterou menšina zloděju a podvodníků vytvořila

používáte sami službu digitální ekonomiky se všemi výhodami pro zákazníka i pro vás, přesto legálně;

nebudete porušovat zákon o přepravě osob, ačkoliv byste na něm sami leccos změnili

nabízíte identickou službu, přesto vás stát omezuje a na ilegální služby je krátký

místo násilných činů a agresivity, podporujete poctivou práci a lidskost.

Ať si stovek řidičů s kloboukem nakřivo během příštích dní a týdnů všimne co nejvíc lidí – budeme na vás upozorňovat. Pokud zákazníci projeví pochopení a zájem, prosím, vyrazte jim dech a odvezte je občas kousek zdarma (to je gesto, které bude úplně na vás).

Diskuze (0)

Novinka

Anonym