Google pravděpodobně již zítra oznámí akvizici taiwanského HTC

Jiří SvobodaJiří Svoboda

htc1
0Zobrazit komentáře

Na trhu s mobilními telefony dojde pravděpodobně již brzy k další významné akvizici. HTC, jedna z předních asijských technologických značek, se podle několika zdrojů zítra chystá na významné oznámení, přičemž pravděpodobně půjde o odkup technologickým gigantem Google.

Od akvizici už se spekuluje poměrně dlouho, ostatně spolu obě firmy dlouhodobě spolupracují, naposledy například na mobilech Google Pixel a Pixel XL. Logicky se tak předpokládá, že kooperace probíhá i ohledně Google Pixel 2 a Pixel XL 2, druhé generace mobilů Googlu, která bude oficiálně odhalena 4. října. Na začátku září proběhly internetem i zprávy o tom, že vyjednávání jsou ve finální fázi.

null

Přečtěte si takéTakto bude vypadat zmenšená verze asistenta Google Home s poloviční cenouTakto bude vypadat zmenšená verze asistenta Google Home s poloviční cenou

Přestože HTC samotné se na adresu těchto spekulací odmítlo vyjádřit, situace po dnešku dostává konkrétní obrysy. Známý leaker záležitostí ohledně mobilních telefonů Evan Blass dnes krátce před polednem na Twitteru oznámil, že se mu do rukou dostala kopie pozvánky pro zaměstnance HTC na jistý zítřejší významný meeting. Naznačil i pravděpodobný odkup Googlem:

https://twitter.com/evleaks/status/910458246082826240

Jen o několik málo minut později později přišla od redaktora serveru Bloomberg Tima Culpana další významná zpráva. HTC podle jeho informací pro zítřejší den zastavuje obchodování se svými akciemi na TWSE (Taiwan Stock Exchange) kvůli „významnému oznámení“.

Jak později upřesnilo taiwanské médium Apple Daily, Google by měl koupit výrobní procesy HTC. Navíc, podle Culpanových informací je díky klesající poptávce po mobilech HTC v jejich továrnách kapacita na případnou výrobu Google Pixel 2 a XL 2.

htc3

Podle Blassova zdroje budou zase předmětem transakce určitá hardwarová aktiva a značka HTC jako taková stále bude existovat. Přestože tento taiwanský gigant operuje už více než rok ve ztrátě, pravděpodobně se bude chtít nadále soustředit na rozvoj svého VR systému HTC Vive.

Pakliže by se tato transakce potvrdila, nebylo by to poprvé, co by Google převzal firmu v oblasti chytrých telefonů. Jak upřesňuje TechCrunch v roce 2011 za 12,5 miliardy dolarů odkoupil Motorola Mobility, o tři roky později ji však znovu koupilo čínské Lenovo za „pouhých“ 2,91 miliardy dolarů.

htc4

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym