Čína začíná s regulací kryptoměn, zakazuje výběr financí prostřednictvím ICO

vitalik
0Zobrazit komentáře

Čína je známá nejen pro svoji nezaměnitelnou kulturu a různorodost, ale také pro jeden z největších finančních trhů na světě – s tím souvisí fakt, že jakákoliv změna na čínském trhu může zahýbat celým ekosystémem a ovlivnit tak ceny nemovitostí, akcií, ale i kryptoměn. A právě to je teď v Číně tématem číslo jedna, centrální čínská banka a několik dalších vládních institucí totiž vydalo zákaz výběru peněz prostřednictvím tzv. ICO, tedy úvodní nabídky nových virtuálních měn.

ICO je oblíbený prostředek nově vznikajících startupů, kdy mohou obejít klasické investory a komplikace a vybrat často velmi vysoké částky, a to od anynomních zdrojů. To sebou nese samozřejmě jak výhody, tak i rizika, jako třeba praní špinavých peněz či spojení s podvody a zločinem. Toho si je Čína vědoma a proto chce až do odvolání tento způsob financování zakázat.

youtube

Přečtěte si takéYouTube mění své logo a představuje spoustu dalších vylepšení pro mobilní aplikaciYouTube mění své logo a představuje spoustu dalších vylepšení pro mobilní aplikaci

Zároveň apeluje na to, že by kdokoliv, kdo dokončil podobný výběr financí, měl celou vybranou částku vrátit zpět původním investorům. Informace o nich by měly čínské organizace získat prostřednictvím přibližně 60 platforem, které umožňovaly výběr financí za pomocí ICO. Jen za tenhle rok podobné projekty po celém světě vybraly takřka 1 miliardu dolarů, z toho téměř třetina patří Číně, informuje server Caixin.

coinbase

Podobná opatření chystají i Spojené státy nebo Singapur, všechny země se pak dovolávají zvýšené regulace, z logiky věci chtějí mít nad podobnými virtuálními prostředky větší kontrolu, což se samozřejmě nelíbí druhé straně. Novinky nyní navíc zahýbaly i cenou dvou nejhodnotnějších měn, Bitcoinu a Ethereum, s až 12% poklesem.

Foto: Duncan Rawlinson / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym