České Liftago získalo investici ve výši desítek milionů korun a expanduje do dalších měst

liftagoinv

Juraj Atlas, Michal Mička a Ondřej Krátký

0Zobrazit komentáře

Tuzemská alternativa klasických taxislužeb Liftago, které v roce 2013 založili Ondřej Krátký, Martin Hausenblas a Juraj Atlas, se chystá na masivní růst. K tomu mu pomůže nová investice ve výši desítek milionů korun od INCOMMING Ventures Michala Mičky, který výměnou za ni získá 13% podíl v celém startupu.

Investice by měla urychlit expanzi na další trhy, konkrétně pak do Zlína, Liberce, Plzně a zároveň postupné rozšíření na v pořadí již druhý zahraniční trh, do maďarské Budapešti. Liftago dosud fungovalo pouze v Praze, Brně, Ostravě a také Bratislavě.

butterfield

Přečtěte si takéSlack získává další obrovskou investici, která posunuje hodnotu startupu na 5,1 miliard dolarůSlack získává další obrovskou investici, která posunuje hodnotu startupu na 5,1 miliard dolarů

“Naším cílem je pokrýt největší města v ČR a vytvořit národní platformu taxi, která svou poptávkou pomůže dalším službám v oblasti přepravy a propojení s největšími dopravci. S Michalem Mičkou v zádech můžeme navíc konečně začít realizovat i naše dlouhodobé mezinárodní ambice. Bude na co se těšit,” doplňuje Ondřej Krátký, spoluzakladatel Liftaga.

liftago_driver

Foto: Liftago

Aplikace Liftago

Liftago si za dobu svého působení získalo přes půl milionu stažení aplikace s průměrným dojezdem kolem 5 minut. Zaměřit by se startup chtěl kromě expanze i na rozšíření firemních zákazníků, kterých nyní eviduje zhruba 500.

Foto: Liftago

Diskuze (0)

Novinka

Anonym