Bývalý zaměstnanec Product Huntu spouští nový seed fond, ve kterém mají peníze Gates, Bezos nebo Zuckerberg

Filip HouskaFilip Houska

torenberg

Erik Torenberg, zakladatel seed fondu Village Global (napravo z profilu Ryan Hoover, zakladatel služby Product Hunt a Torenbergův dlouholetý parťák)

0Zobrazit komentáře

Erik Torenberg, vůbec první (a nyní již bývalý) zaměstnanec oblíbené platformy Product Hunt Ryana Hoovera, se rozhodl, že narozdíl od představování nových startupů je začne rovnou financovat. Zakládá totiž investiční kapitálový fond, respektive seed fond, ve kterém se angažují i jedni z nejvýznamnějších lídrů na poli technologií.

Torenbergův fond se jmenuje Village Global a měl by cílit hlavně na financování startupů, které ve své podstatě nepotřebují výrazně vysoké částky ke svému startu (narozdíl od investic do zaběhlých firem). Zatím není jasné, s jak vysokou finanční sumou fond operuje, nicméně server TechCrunch zjistil, že by se mohlo jednat okolo 50 milionů dolarů.

mark

Přečtěte si takéMark Zuckerberg chce do 18 měsíců prodat akcie Facebooku v hodnotě až 12,8 miliard dolarůMark Zuckerberg chce do 18 měsíců prodat akcie Facebooku v hodnotě až 12,8 miliard dolarů

O tom, že fond by se mohl stát úspěšným, jsou přesvědčeni i osoby jako Mark Zuckerberg (spoluzakladatel a CEO Facebooku), Jeff Bezos (zakladatel a CEO Amazonu), Bill Gates (spoluzakladatel Microsoftu), Reid Hoffman (spoluzakladatel a výkonný předseda LinkedInu), Erict Schmidt (výkonný předseda Alphabetu) a řada dalších. Právě tato jména mají v Village Global neurčitou sumu peněz k investování.

bezos-final-0404

Jeff Bezos, zakladatel a výkonný ředitel společnosti Amazon

Důležitým prvkem tohoto nově vznikající fondu je důraz na networking, respektive hledání potenciálně úspěšných startupů a lidí, a jejich nalezení dříve, než to stihnou zakořeněné fondy a jiní seed investoři. Village Global by se měl také soustředit na předávání potřebného know-how (díky osobnostem zmíněným výše), aby konkrétní entita měla znatelně lepší podmínky k úspěchu.

Foto: Reprofoto (YouTube), Amazon Press Room

Diskuze (0)

Novinka

Anonym