V ČR lze nyní platit kryptoměnami Bitcoin, Ethereum a Litecoin i na realitním trhu

Filip HouskaFilip Houska

btcprice
0Zobrazit komentáře

Kryptoměny v poslední době zažívají obrovský boom, což dokazuje především Bitcoin, aktuálně nejrozšířenější a nejhodnotnější digitální měna současnosti, která se stále drží nad hranicí 4 700 dolarů za 1 BTC. Na tento trend se pomalu začíná adaptovat i Česká republika, nicméně ještě zdaleka ne v takovém měřítku jako ostatní země v čele s Japonskem, Jižní Koreou nebo také Estonskem, které plánuje vybudovat svou vlastní digitální měnu.

Jedním z prvních velkých hráčů, jenž možnost placení bitcoiny na českém trhu zavedl, je e-commerce gigant Alza, který měl na základě těchto plateb v prvních týdnech vygenerovat miliony korun. Nově však na scénu přichází i zprostředkovatelé realitních služeb, konkrétně HOME Hunters.

tezosf

Přečtěte si takéPodívejte se, jaké plány mají tvůrci nové kryptoměny Tezos, která získala 232 milionů dolarůPodívejte se, jaké plány mají tvůrci nové kryptoměny Tezos, která získala 232 milionů dolarů

Realitní společnost z Brna, která zprostředkovává prodeje a pronájmy nemovitostí, začíná jako první v České republice akceptovat kryptoměny jako bitcoin, litecoin a ethereum k platbě provizí.

„Bitcoin, Litecoin a další jsou budoucnost světových financí a byla by škoda neumožnit lidem tuto formu peněz již dnes využít ve hmotném světě. Naši klienti vítají možnost platit kryptoměnami díky jednoduchosti a rychlosti celé transakce, bez potřeby nosit sebou hotovost,“ říká Jaroslav Kováč, zakladatel HOME Hunters.

HOME Hunters uvádí, že provizi je možné uhradit do jejich kryptopeněženky bez nutnosti směny do českých korun. Transakce, která proběhne „téměř okamžitě“, se následně zaeviduje v takzvaném blockchainu (systému kryptoměn) a bude sloužit i pro snadné dohledání pro případ nasazení elektronické evidence tržeb (EET) do realitního sektoru.

„Zvažujeme v blízké době i možnost hrazení kupní ceny nemovitosti pomocí kryptoměn. V budoucnu přibude možnost automatizovaných úschov pomocí tzv. chytrých kontraktů, které nahradí notářské nebo advokátní úschovy – podmínky výplaty peněz budou zakódované přímo v transakci,“ dodává Kováč.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym