Tento nástroj vám řekne, za kolik byste měli v jaké lokalitě pronajímat svůj byt na Airbnb

airbnb

Platforma Airbnb na rezervaci krátkodobých ubytování a zážitků

0Zobrazit komentáře

Po tom, co internet naplno zasáhly komunitní startupy jako Airbnb či Uber se začaly na povrch dostávat i problémy spojené se zastaralou legislativou, v případě Uberu kvůli rozdílům jeho řidičů a klasických taxikářů, kterým začala služba vadit, a v případě Airbnb zase kvůli bezpečnosti a snižujícího se počtu bytů dostupných za rozumnou cenu běžným nájemníkům.

To ale ani jeden z miliardových startupů nezastavilo a dále usnadňují život jak svým uživatelům, tak těm, kteří přes podobné platformy vydělávají slušné peníze. Právě Airbnb je rájem všech, kteří se chtějí pustit do pronájmu nemovitostí, ale nechtějí řešit prověřování nájemců, složité smlouvy nebo další problémy – to vše totiž platforma, stejně jako samotné nabídky, řeší sama.

apple-october-2016-exxvent-1

Přečtěte si takéApple by se měl do 18 měsíců stát první firmou s bilionovou tržní hodnotouApple by se měl do 18 měsíců stát první firmou s bilionovou tržní hodnotou

Pokud jste ale na Airbnb jako majitelé noví, možná netušíte, za kolik vlastně svůj byt, dům nebo jen místnost v něm nabídnout. K tomu může pomoci nástroj Eliot & Me Estimator, jenž využívá umělou inteligenci na základě široké databáze, která bere v potaz nejen velikost bytu, nabízená lůžka či počet koupelen, ale především umístění na mapě s ohledem na dopravní dostupnost, možné parkování nebo poměr událostí, které se kolem místa dějí v průběhu roku.

eliotme2

Na základě toho pak nástroj určí průměrnou cenu za noc, za týden a poté i kompletní rozpis cen po jednotlivých měsících, kolem svátků nebo zásadních událostí v lokalitě, případně i podle počasí a turistické sezóny. Vše funguje na jakékoliv adrese, ať už v USA, Kanadě, Polsku nebo samozřejmě v České republice a na Slovensku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym