Připravovaný elektrický kamion od Tesly údajně ujede až 482 km na jedno nabití

Michal PtáčekMichal Ptáček

tesla1
0Zobrazit komentáře

Před pár týdny podnikatel Elon Musk prohlásil, že už v září tohoto roku by měla jeho společnost Tesla představit první fungující koncept svého elektrického nákladního automobilu, se kterým by chtěla způsobit revoluci v komerční nákladní dopravě. Po tomto nečekaném oznamení, které Musk zveřejnil tradičně na svém Twitteru, se samozřejmě ihned začalo spekulovat o technických detailech a vlastnostech plánované novinky, které v Tesle drží zatím poměrně dost pečlivě pod podkličkou.

rapidm

Přečtěte si takéMartin Šťáva a David Drobík z STRV: o náš nový projekt Rapid.io se zajímal i Peter ThielMartin Šťáva a David Drobík z STRV: o náš nový projekt Rapid.io se zajímal i Peter Thiel

I přesto však na povrch zdá se unikl údaj, který spoustu fanoušků značky po celém světě zajímá snad nejvíce a to konkrétně plánovaný dojezd. Scott Perry, jeden z vrcholných představitelů a akcionářů americké logistické společnosti Ryder, který se s užším vedením Tesly setkal letos v kalifornské městě Fremont, aby společně prodiskutovali technologie, kterými by právě tato novinka měla disponovat, nyní pro deník Reuters prozradil, že nákladní elektromobil Tesly bude schopný dojezdu 200 až 300 mil, což při přepočtu na kilometry dělá obdivuhodných 482 km.

Perry už nepotvrdil, odkuď tato čísla přesně získal, nicméně to podle všeho vypadá, že během schůzky se mu dostaly do rukou konkrétní materiály a plány, které právě tento údaj zmiňovaly.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym