Poslední únik informací naznačuje, že Tesla skutečně pracuje na vlastní hudební službě

Filip HouskaFilip Houska

teslainterier

Interiér Tesly se středovým ovládacím panelem

0Zobrazit komentáře

Není tomu tak dávno, co Elon Musk, CEO automobilní a energetické společnosti Tesla, odhalil, že by jeho vozy mohly disponovat vlastní streaming platformou, která by zjednodušovala tvorbu hudebních playlistů. Podle všeho se měly sjednávat i smlouvy s hudebními nakladateli, nicméně celá záležitost nenabývala konkrétnějších parametrů. Až nyní se situace začíná malinko měnit.

Server Electrek přišel se zprávou, že Tesla takovou platformou pro svá vozidla opravdu vyvíjí. Dokazují to printscreeny nejnovější softwarové aktualizace, která zmiňuje název TTunes, respektive Tesla Tunes.

n26-transaction-list-pulse

Přečtěte si takéMobilní alternativa k tradičním bankám N26 má již půl milionu uživatelů po celé EvropěMobilní alternativa k tradičním bankám N26 má již půl milionu uživatelů po celé Evropě

Služba však zatím nic nenabízí. Patrně se jedná o backend, který bude s postupem času doplňován o konkrétní hudební obsah. Bližší informace, jako například oficiální spuštění nebo výčet potenciálně podporovaných nakladatelství/umělců, doposud nejsou známy. Je však zajímavé přemýšlet nad tím, jaký komfort chce Tesla svým řidičům nabídnout.

Ostatně by tím mohla firma pomoci i sama sobě, jelikož by nebyla nucena využívat „drahý“ licencovaný obsah od streaming giganta Spotify (pouze mimo americký trh), na straně druhé by se mohla zbavit ne příliš, s ohledem na reakce uživatelů, pozitivní služby Slacker, internetového rádia, které je zabudované ve vozech pro řidiče ze Spojených států a Kanady.

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym