Platforma pro streaming herních videí Twitch spouští vlastní aplikaci pro Windows a MacOS

twitch
0Zobrazit komentáře

Doba, kdy se hráči počítačových a konzolových her schovávali pouze za svá zařízení a herní tituly si vychutnávali především na vlastní pěst, případně s přáteli online, je evidentně již za námi. Dnes si mnoho fanoušků sedne k určitým typům her pasivně a sleduje či komentuje, jak hrají ostatní, čehož si v roce 2011 všimla dvojice původně stojící za streaming službou Justin.tv, Justin Kan a Emmett Shear, a založila platformu pro vysílání herních videí Twitch.

Tu v roce 2014 koupil Amazon za 970 milionů dolarů a naplno se pustil do vývoje něčeho, kde se denně pohybuje přes 10 milionů pravidelných diváků. Twitch tak v rámci svého vývoje postupně pracoval i na vlastní desktopové aplikaci, která byla v betaverzi od loňského jara a která je nyní dostupná ve své ostré verzi pro všechny uživatele na Windows a MacOS, samozřejmě zdarma.

apple-1

Přečtěte si takéApple chystá Apple Watch, které bude možné kompletně používat bez nutnosti nosit s sebou iPhoneApple chystá Apple Watch, které bude možné kompletně používat bez nutnosti nosit s sebou iPhone

Nabízí vše, na co jsou uživatelé zvyklí u webové verze, ať už jde o živá videa, záznamy, krátké klipy či předplatné a bity, jenž představují virtuální měnu na celé platformě, ve které mohou ostatní uživatelé finančně podpořit autory videí. Novinkou oproti webu je funkce serverů, které dopomáhají k tomu, že když se vysílání ocitne offline, mohou se stále všichni hráči spojit dohromady, bez úplného přerušení konektivity.

Zároveň nabízí aplikace tzv. dark mode, do kterého se mohou uživatelé kdykoliv přepnout a také přímo integrovanou funkci audio a videohovorů mezi přáteli. Mnoho funkcí vychází z aplikace Curse, kterou dříve skupina nadšenců vytvořila ve snaze mít desktopovou aplikaci – Twitch ji následně koupil a většinu funkcí využil k vlastnímu vývoji. Ten už se musel urychlit, protože například Microsoft si loni pořídil podobnou službu, Beam, jenž je schopna přenášet streamovaný obraz zcela bez zpoždění.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym