Nový internetový projekt ?.to vám umožní koupit si libovolnou emoji doménu

Michal PtáčekMichal Ptáček

emoji
0Zobrazit komentáře

Emoji se v dnešní době staly naprosto standardním doplňkem mobilní a internetové komunikace, což potvrdil například i Apple u své poslední řady Macbooků Pro, když implementoval jejich přímou podporu do svého Touch Baru. Málokdo ovšem ví, že emoji jsou nějaký ten pátek poměrně standardní věcí i ve světě domén a v podstatě každý si může registrovat svoji speciální emoji internetovou doménu. Problémem je, že spoustě internetových organizací v čele s ICANN, která ma na starost právě přidělování a správu doménových jmen, se toto příliš nelíbí a proto emoji u spousty koncovek plně nepodporuje.

luptak

Přečtěte si takéEtický hacker Pavol Lupták: Anonymní kryptoměny a decentralizace služeb způsobí do pár let kolapsEtický hacker Pavol Lupták: Anonymní kryptoměny a decentralizace služeb způsobí do pár let kolaps

To ale není případ domén s koncovkou .to (případně .ws) které registraci emoji domén umožnují. Toho využil holandský programátor a zároveň zakladatel populárního portálu Betalist, Marc Köhlbrugge, který ve spolupráci s doménovým registrátorem Register.to vytvořil jednoduchý projekt ?.to, vypisující všechny volné emoji .to domény, s možností jejich následné registrace.

A jakoliv šíleně celý nápad může znít, úspěch na sebe nenechal dlouho čekat, jelikož pocit exkluzivity (jednoznakých emoji domén je na této koncovce k dispozici pouze 1,500) způsobil v lidech touhu nakupovat a tak Köhlbrugge, během první pár dní přes svůj portál prodal už přes 900 emoji domén při ceně 45 dolarů za jednu doménu. Z těchto prodejů mu poté právě partnerský registrátor Register.to vyplatí zaslouženou provizi.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym