Dvojka na trhu slevových portálů Pepa.cz přišla o svoji doménu

redakceredakce

pepa

Portál Pepa.cz nyní funguje na doméně Pobytov.cz

0Zobrazit komentáře

Doba, kdy na českém trhu fungovaly stovky slevových serverů je nenávratně pryč a tak do dnešního dne přežila pouze hrstka těch nejschopnějších, kterým se ze slev podařilo udělat stabilní byznys. Jedním z těchto hráčů je dlouhá léta i slevový server Pepa.cz, který se na tuzemském trhu etabloval v pozici dvojky za slevovou jedničkou, portálem Slevomat.

Právě Pepa.cz ale v posledních hodinách řeší velmi nepříjemný problém se samotnou doménou Pepa.cz, kterou si provozovatelé portálu dlouhá léta pronajímali od jejího vlastníka a zároveň i jednoho ze společníků (dle NIC.cz je držitelem domény Vraňanská realitní s.r.o.).

Ten se totiž dle vyjádření provozovatelů serveru v rozporu se smlouvou rozhodl ukončit provoz portálu na doméně, navíc s oznámením, že společnost pepa.cz s.r.o, která je provozovatelem služby Pepa.cz, je v likvidaci a následně na ni umístil novou webovou prezentaci.

Problém se zadlužením ale provozovatelé portálu pepa.cz s.r.o v čele s jednatelem Petrem Sýkorou odmítají a dodávají, že firma má v současnosti v aktivech 44 milionů korun, přičemž 90 % tvoří finanční hotovost, s tím, že hodnota závazků činí 40 milionů korun.

bitcoin_080217_mp

Přečtěte si takéS tímto nástrojem si můžete zjistit, kolik byste vydělali na Bitcoinech při investici před letyS tímto nástrojem si můžete zjistit, kolik byste vydělali na Bitcoinech při investici před lety

Celý spor pak jednatel portálu pepa.cz s.r.o  Petr Sýkora, který se rozhodl na základě situace portál dočasně umístit na doménu Pobytov.cz, komentuje takto:

Vážení, dobrý den,

rád bych vás informoval o aktuálním dění ve společnosti Pepa.cz a uvedl na pravou míru všechny informace, které se za krátkou chvíli mohli objevit. Pro ty, co chtějí znát pointu napřed – nekrachujeme, jsme v dobré finanční kondici, závazky průkazně plníme. Jen jsme nyní přišli o doménu, bojujeme s nekalým jednáním jednoho ze společníků a (dočasně) běžíme na nové doméně www.pobytov.cz.

Nejprve co se děje: Dnes (7. 8.) v noci majitel domény Pepa.cz, kterou jsme mnoho let na základě licence využívali, ukončil v rozporu se smlouvou provoz projektu Pepa.cz. Naše společnost bohužel nikdy nebyla držitelem domény, její využívání však bylo ošetřeno licenční smlouvou. Spolu s tím došlo ke spuštění nové webové prezentace, nad kterou momentálně bohužel nemáme kontrolu. Aby to nebylo jednoduché, jejím autorem je jeden ze společníků, který se zřejmě tímto způsobem zkouší ukrást – anebo zcela nelogicky zlikvidovat – dvojku na trhu a fungující projekt.

Na doméně byla navíc zveřejněna nepravdivá informace, že společnost Portál pepa.cz, s.r.o., která je provozovatelem služby Pepa.cz, je v likvidaci. Můžeme vás ubezpečit, že to není pravda. Uděláme vše pro to, abychom tuto informaci vyvrátili. Portál pepa.cz, s.r.o. je fungující a solventní společnost. A momentálně činíme veškeré právní kroky, aby bylo zamezeno poškozování našeho dobrého jména. Což se teď, zcela logicky, děje. Důvěra partnerů je bohužel v našem oboru velice křehká a my jí od nich momentálně čerpáme na 110%.

Prozatím jsme projekt převedli na doménu Pobytov.cz – jestli na ní i zůstaneme, nyní nejsme schopni říci. Je to pro nás však jediná cesta, jak umožnit partnerům kontrolovat rezervace a ID prodaných voucherů. Rádi vám zároveň dáme jakékoli informace, týkající se naší finanční kondice. V současnosti máme v aktivech 44 milionů korun, přičemž 90 % tvoří finanční hotovost, hodnota závazků je na úrovni 40 milionů korun. Pro reference je možné kontaktovat naše partnery, kterým platíme vždy a včas. Partnerům byl rozeslán email s informací, že v případě jakéhokoli zmatku hradíme náklady za naše zákazníky v předstihu, zároveň jsme přešli na vyplácení provizí v týdenním cyklu.

Pro zákazníky funguje nepřetržitá telefonická podpora na 220 555 150.

Logicky vás musí napadat mnoho otázek, pokusíme se odpovědět alespoň na některé z nich. Na další je k dispozici František z FYI Prague (frantisek.broz@fyi.cz, 608 972 715). Jen prosím mějte trpělivost, je pro nás nyní nejdůležitější zajistit, aby projekt pro naše partnery a zákazníky fungoval dál.

Petr Sýkora
jednatel

pepa-2

Nový projekt fungující na doméně Pepa.cz

pob

Portál Pepa.cz nyní funguje na doméně Pobytov.cz

Diskuze (0)

Novinka

Anonym