Český startup Render Legion tvořící grafický software se prodal za stovky milionů korun

0Zobrazit komentáře

Jsou to již více než 2 roky od doby, kdy jsme poprvé informovali o projektu Corona Renderer, který spadá pod hlavičku české společnosti Render Legion a který jakožto plugin umožňuje kvalitní vykreslování (rendering) 3D modelů za pomoci pokročilé technologie, kombinující nastavení pro světla a stíny v renderované scéně.

Vše začalo zhruba před 3,5 lety, kdy si trojice Ondřej Karlík, Jaroslav Křivánek a Adam Hotový řekla, že se pustí do vlastního nástroje, který může 3D grafikům nejen značně usnadit práci, ale především přinést lepší výsledky. Vývoj prvotního produktu trval přibližně rok a jen po prvním měsíci od vypuštění už dokázal vygenerovat přes 1,5 milionu korun v tržbách.

memphismeats_082617x2

Přečtěte si takéGates, Branson a řada dalších investovali miliony dolarů do startupu, který vyvíjí „umělé maso“Gates, Branson a řada dalších investovali miliony dolarů do startupu, který vyvíjí „umělé maso“

Pražská firma nyní ovšem ohlásila další zásadní novinku, kterou nikdo z komunity nečekal – spojuje se totiž s původem bulharskou skupinou Chaos Group, která získává v Render Legion 100% podíl za několik set milionů korun. To vše se podařilo brněnské společnosti bez jakýchkoliv předchozích investic třetích stran, i přestože zájem investorů přišel několikrát.

Corona dome environment tests

Ukázka z použití pluginu Corona Renderer.

Produkt jako takový by měl po akvizici fungovat samostatně dále, týmy se ovšem spojí a dále budou pracovat pod jednou střechou. Chaos Group funguje již přes 20 let a český Render Legion začal jejich vlastní software s názvem V-Ray dotahovat z pozice dvojky na trhu, což byla jen další předzvěst toho, že je lepší se spojit, než si nákladně konkurovat.

„Hledali jsme strategického partnera, který by nám pomohl růst a sdílel naše hodnoty. Zkušenosti, znalosti a komerční zdroje Chaos Group nám umožní dosáhnout našich ambiciózních cílů“ řekl Ondřej Karlík, spoluzakladatel Render Legion a dodal „Corona i naše další projekty se budou dále rozvíjet, teď s ještě větším nasazením.“

renderlegion2

Trio zakladatelů těsně kolem podpisu kontraktu.

Za CzechCrunch momentálně s Render Legion připravujeme rozsáhlý rozhovor, ve kterém se mimo jiné dozvíte, jaké je to budovat stamilionový produkt takřka „z pokojíčku“, s jakými problémy se na cestě potýkali a jaké jsou další plány s vývojem.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym