WhoCamera: „Shazam“ pro rozpoznávání celebrit, který funguje pouhým namířením na televizi

Filip HouskaFilip Houska

whocamera_072517_1
0Zobrazit komentáře

Mobilní aplikace Shazam ve své době způsobila poměrně velký rozruch – stačilo pouze zmáčknout tlačítko, nechat zařízení poslouchat hudbu a během chvilky zjistit, jaký je název skladby, interpreta a další informace. Na podobnou vlnu naskočil začátkem roku i Pinterest se svým rozpoznáváním reálných objektů a nyní se tento princip promítá i do další sféry.

Tokijské vývojářské studio unoemon vytvořilo aplikaci WhoCamera, která za pomocí rozpoznávací technologie a databáze veřejně přístupných fotek na internetu dokáže určit, o jakou se jedná celebritu.

starwarsar_3

Přečtěte si takéDisney společně s Lenovo vyvíjí AR headset speciálně pro Star WarsDisney společně s Lenovo vyvíjí AR headset speciálně pro Star Wars

Celý proces začíná namířením čočky kamery na obličej konkrétní osoby (například na televizi, počítači či živě) – pak již stačí jen počkat na zanalyzování snímku. WhoCamera následně nabídne nejpřesnější shodu s možností hlasování, zdali je shoda správná či nikoliv, a ukáže informace na Wikipedii, Amazonu a vyhledávači Bing.

Aplikace je zatím dostupná pouze pro zařízení s operačním systémem Android (zdarma). Příchod na iOS se dá očekávat v blízké době.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym