Uber má v Brně opět zákaz provozu, podle soudu ignoruje předpisy

Filip HouskaFilip Houska

0Zobrazit komentáře

Situace ohledně Uberu na území moravské metropole začíná být vskutku komická. Poté, co byla tato alternativní přepravní služba v Brně zakázána předběžným opatřením a následně znovu povolena Vrchním soudem v Olomouci, přichází další stop.

Tomu tak učinil brněnský krajský soud, který na Uber znovu vydal předběžné opatření týkající se zákazu provozování. Důvodem je porušování příslušných právních předpisů, mezi které se například řadí absence viditelné a čitelné střešní svítilny žluté barvy s nápisem TAXI.

„Žalobce je toho názoru, že žalovaný svým jednáním naplňuje jak znaky činnosti dispečinku taxislužby, tak znaky činnosti provozovatelů taxislužby, tudíž žalovaný fakticky činí to, co činí jakýkoliv jiný soutěžitel na trhu taxislužby. Zcela však ignoruje všechny podmínky stanovené příslušnými právními předpisy,“ stojí v usnesení soudu, které publikoval server iDNES.cz.

davincits

Přečtěte si takéČeský hotelový startup Davinci TS získal investici od J&T ve výši milionů KčČeský hotelový startup Davinci TS získal investici od J&T ve výši milionů Kč

K celé situaci se vyjádřila Miroslava Jozová, mluvčí Uberu, následovně:

„Nejprve si musíme příslušné dokumenty prostudovat a pak rozhodneme, jak budeme dále postupovat. Uděláme však vše proto, aby mohl Uber v Brně opět fungovat.“

Je Brno pro Uber zakletým působištěm?

Uber v druhém největším městě České republiky prožívá poměrně krušné chvilky. Vše začalo žalobou od společnosti LIDO TAXI RADIO, kterou podpořil i zdejší magistrát. V reakci na tuto událost krajský soud kalifornskou službu zakázal. Uber se nicméně odvolal k Vrchnímu soudu v Olomouci, jenž předběžné opatření vzhledem k nedostatečnému odůvodnění zrušil. Na řadě byl poté brněnský krajský soud, který odůvodnění přepracoval a zákaz uvedl znovu v platnost.

Alternativa k tradičním taxi službám má nyní 15 dní, aby vše zhodnotila a následně se odvolala.

Foto: Uber

Diskuze (0)

Novinka

Anonym