Tesla za poslední týden zaznamenala propad své hodnoty o 12 miliard dolarů

musk
0Zobrazit komentáře

Automobilka Tesla Elona Muska za posledních pár měsíců dělala vše proto, aby mohla na během dnešního dne začít s plnou produkcí nových Modelů 3, jenž by se měly k prvním zákazníkům dostat již během několika týdnů. Právě obavy investorů o to, zda Tesla dokáže takový nápor a vůbec celou poptávku pokrýt dopomohly k tomu, že se cena akcií propadla o takřka 12 procent.

To znamená, že hodnota celé společnosti spadla po neuvěřitelném 79% růstu v letošním roce během několika posledních dnů z 63 miliard dolarů na přibližně 50,7 miliard. Důvodem pro pokles může být i oznámení skandinávské automobilky Volvo, ve kterém prohlašuje, že končí s klasickými vozy a že od roku 2019 budou všechny modely elektrické nebo hybridní.

iphone8a

Přečtěte si takéTakto vypadá jedna z velmi pravděpodobných podob chystaného iPhonu 8Takto vypadá jedna z velmi pravděpodobných podob chystaného iPhonu 8

Hodnota Tesly se bude ve velké míře odvíjet od toho, jak zvládne produkci nového modelu, kterého bylo ještě před zahájením výroby rezervováno na 400 tisíc kusů. Noví kupující si budou muset dokonce počkat pravděpodobně až do první poloviny roku 2019, pokud Model 3 objednají dnes.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym