Takto vypadá reálná podoba výtahu pro auta od Muskovy nové firmy The Boring Company

Filip HouskaFilip Houska

tunnel1
0Zobrazit komentáře

O firmě The Boring Company od Elona Muska, která se zaměřuje na výstavbu specifických podzemních tunelů pro auta, bylo v posledních měsících poměrně dost slyšet. Mnoho věcí bylo stále vedeno v teoretické rovině, nicméně nyní se začínají rýsovat první reálné křivky tohoto revolučního projektu.

Musk na svém instagramovém účtu zveřejnil krátké video ukazující test výtahu pro auta, který je má podle plánu dostat z běžné silnice přímo do podzemního tubusu, odkud by se přepravovala. Vize je taková, že jakmile se auta dostanou do podzemí, budou se pohybovat na kovových platformách po železničním systému, které by měly dosahovat rychlosti až 200 km/h.

yara-birkeland-1

Přečtěte si takéTakto bude vypadat první elektrická a plně autonomní loď, která začne brázdit moře již příští rokTakto bude vypadat první elektrická a plně autonomní loď, která začne brázdit moře již příští rok

Záznam se nemusí zdát nikterak zajímavým, nicméně při jeho uchopení a posunutí do širší souvislosti dokazuje, že odvážný (podle mnohých až nereálný) projekt se pomalu blíží realitě.

https://www.instagram.com/p/BW_-mlYAMrs/

Výstavba byla započata

Každý, kdo Muska sleduje, jistojistě zpozoroval, že na svých sociálních sítích je majitel Tesly až nevídaně aktivní. Právě na Twitteru koncem června oznámil, že v okolí Los Angeles již probíhá vrtání a dokončování prvního segmentu, který měří okolo 120 metrů a váží přibližně 1200 tun.

Musk mimo jiné řekl, že celá tunelová síť bude začínat v Los Angeles a bude namířena přes místa jako Culver City, Santa Monica, Westwood nebo Sherman Oaks.

Podívejte se na koncept projektu od The Boring Company:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym