Pražské Twisto hlásí přes 200 tisíc uživatelů a zařazení do TOP 50 fintech startupů světa

smida
0Zobrazit komentáře

Jeden z největších fintech startupů v Česku, Twisto, který má na svědomí 30letý Michal Šmída, se přehoupl přes čtvrtý rok svého fungování a spolu s tím se mu podařilo překročit další zásadní milník. Konkrétně pak 200 tisíc uživatelů, kteří službu aktivně využívají na více než 330 e-shopech, což je zhruba dvojnásobek toho, co měli uživatelé k dispozici ještě relativně nedávno.

Mimo jiné se startup, jenž funguje jako jistá alternativa klasické kreditní karty, dostal i do mezinárodního žebříčku Financial IT 2016/2017 Pathfinder Ranking britského magazínu Financial IT, kde zaujal místo mezi 50 nejnadějnějšími fintech startupy světa – v evropské konkurenci pak mezi 39.

tez

Přečtěte si takéTvůrci nové kryptoměny Tezos vybrali rekordních 232 milionů dolarůTvůrci nové kryptoměny Tezos vybrali rekordních 232 milionů dolarů

Michal Šmída, zakladatel a CEO startupu k tomu ovšem dodává:

„Naším cílem není se honosit oceněními. Ovšem věřím, že podobné úspěchy jsou důkazem, že s Twistem se nám daří měnit zaběhlé pořádky ve financích. Zároveň jsou podobná ocenění pro nás impulzem nepolevit a pokračovat v budování naší vize. Tou je zjednodušovat lidem placení i život a umožnit online generaci přístup k férovému financování.“

twisto-1

Twisto by se v nejbližší době chtělo zaměřit nejen na zvýšení počtu uživatelů a e-shopů v nabídce, ale zároveň i vydání vlastní platební karty a na expanzi do zahraničí, která by měla proběhnout v průběhu příštího roku, stejně jako na potencionální investici, která by k tomu měla startupu pomoci.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym