Podívejte se na revoluční, extrémně lehké boty, které Reebok vyvinul pro astronauty

Filip HouskaFilip Houska

Reebok-Space-Boot
0Zobrazit komentáře

Boty, které nosí astronauti ve vesmíru, nikdy nebyly terčem pozornosti módních návrhářů. I když se snad veškerý typ obuvi s postupem času začal výrazně, alespoň co se týče designu a funkčnosti, proměňovat a běžní zákazníci si dokonce mohli navrhnout zcela vlastní vzhled, na boty určené mimo atmosféru Země se zapomínalo. To chce nově změnit jeden z vlivných světových výrobců sportovního vybavení.

Reebok, který je součástí německého Adidasu, ve spolupráci se společností David Clark Company (výrobce audio příslušenství pro letectví a kosmonautiku) vyvíjí zcela nový typ obuvi, jenž by měl nahradit tradiční kožené boty pro astronauty. Jmenují se Floatride Space Boot SB-01 a slouží exkluzivně pro posádku vesmírné kapsle CST-100 Starline od Boeingu, která se chystá na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS).

gosling

Přečtěte si takéPodívejte se na nový trailer k očekávanému sci-fi filmu Blade Runner 2049Podívejte se na nový trailer k očekávanému sci-fi filmu Blade Runner 2049

Tyto boty, jež podle vyjádření společnosti „mění 50 let zažitý standard“, jsou zajímavé nejen vzhledem, který je na vesmírnou obuv poněkud netradiční, ale také zpracováním. Reebok do mezipodešvi bot dosazuje svou pěnovou technologii Floatride s takřka zanedbatelnou výslednou hmotností, díky níž může astronautovi slíbit vysoký komfort během používání.

David Clark x Reebok- space suit

Boty se již podrobují testování. Lze vidět, jak ladí s novým skafandrem.

Není pochyb o tom, že boty jsou pro astronauty klíčovou součástí jejich výbavy, a proto se hodí parafrázovat legendární větu:

„Je to malý krok pro člověka, ale velký skok pro lidstvo.“

David_Clark_x_Reebok- CST-100-inside
David_Clark_x_Reebok- CST-100

Foto: Reebok News Stream

Diskuze (0)

Novinka

Anonym