Nový iPhone, který vyjde už v září, se bude pravděpodobně odemykat 3D skenováním obličeje

redakceredakce

apple
0Zobrazit komentáře

Už v září by mělo dojít k odhalení nové řady iPhonů a tak se samozřejmě nejrůznější odborníci opět začínají předhánět v prognózách, jaké novinky vlastně nejnovější přírůstky do rodiny Applu nabídnou. Jedním z nich je i známý analytik Ming Chi-Kuo ze společnosti KGI, kterému už se v minulosti několikrát velmi přesně podařilo díky kontaktům na asijské výrobce a dodavatele součástek odhalit nejen nový vzhled, ale i funkce iPhonu.

Teď je Ming Chi-Kuo téměř přesvědčen o tom, že iPhone, který by měl mimo jiné v premiové verzi obsahovat bezrámečkový displej, přijde o čtečku prstů sloužící k přihlášení, s tím, že místo ní Apple nasadí možnost odemykat telefon pomocí obličeje. A to díky implementování speciální kamery, která ve 3D naskenuje váš obličej a následně v případě shody telefon odemkne.

wow

Přečtěte si také24letý Čech vytvořil neoficiální trailer pro World of Warcraft, který se stal hitem na Youtube24letý Čech vytvořil neoficiální trailer pro World of Warcraft, který se stal hitem na Youtube

Podobný názor mají i analytici agentury Bloomberg, podle kterých tato novinka bude díky většímu množství dat bezpečnější než TouchID a zároveň bude fungovat i na větší vzdálenosti, díky čemuž nebude nutné mít iPhone přímo před obličejem. Do budoucna prý Apple také zvažuje nasazení systému pro skenování duhovky, s tím, že funkce rozpoznávaní funkce obličeje by se mohla objevit i v další řadě počítačů Macbook.

Samotná funkce skenování obličeje jinak samozřejmě není nic nového a nabízí ji například nejnovější modely telefonu Samsung Galaxy S8, rozdíl je však v tom, že korejský výrobce elektroniky narozdíl od Applu sází pouze na 2D snímky.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym