Největší a nejlepší startupové akce, které ještě stihnete do konce roku

Jan HabichJan Habich

0Zobrazit komentáře

Jan Habich z české investiční skupiny Rockaway, kde má na starost produktovou inovaci, sestavil seznam nejzajímavějších startupových akcí, na které se lze ještě do konce tohoto roku těšit.

První polovina roku 2017 je za námi a ať uz raisujete nebo investujete, je čas naplánovat, kde je dobré se vyskytnout v polovině druhé. Přinášíme výběr akcí, nad kterými budeme určitě sami uvažovat. U některých se vyplatí koupit lístky co nejdříve, protože ceny s blížícím se datem konání budou narůstat.

Aby se vám návštěva zbytečně neprodražila, snažíme se kromě největších zahraničních akcí mapovat i ty lokální. Některé akce jsou navíc zdarma nebo zásadně zvýhodněné pro investory nebo startupy (South Summit) a tak pokud hledíte na rozpočet, je dobré brát v potaz i tenhle faktor.

Červenec

Tech Open Air – Berlin, 12. – 13.

Cena: €359, Startupy €429, Investoři €629

TOA je dobře namíchaný koktejl businessu, technologií, umění a zábavy. A tak po náročných obchodních jednáních můžete vypnout u trochy umění, nechat se mezioborově inspirovat a večer vyrazit na party. TOA nabízí opravdu hodně možností a program je tak našlapaný, že je vážně těžké si vybrat. Mezi řečníky najdeme lidi z Google, Vimeo, Unity, NASA nebo SpaceX.

 Srpen

Srpen je na startupové akce trochu chudý, alespoň my jsme nenašli nic, co by nás vyloženě zaujalo. A byť je The Conference plná skvělých témat, není vyloženě zaměřená na startupy a investory.

The Conference – Malmo

Cena: € 863, předprodej končí 16. srpna

The Conference ve Švédském Malmö je spíše než na podnikání zaměřena na širší otázky ohledně technologií, lidské přirozenosti a co jejich kombinace přináší. Mezi letošní témata patří například komunikace, psychologie, AI, UX, nebo třeba také migrace a role technologií v ní. Ostatně podívejte se sami na program. Na seznamu hostů najdete pár zajímavých lidí, kvůli nimž se nemalé náklady na výlet do Švédska vyplatí.

wow

Přečtěte si také24letý Čech vytvořil neoficiální trailer pro World of Warcraft, který se stal hitem na Youtube24letý Čech vytvořil neoficiální trailer pro World of Warcraft, který se stal hitem na Youtube

Září 

Jak je říjen na startupové akce chudý, tak je září bohaté. Vážně nevíme, kam se v tomhle měsíci vrtnout dřív. Máte-li děti, budete vážně rádi, že touhle dobou musí do školy.

Pirate Summit – Cologne, 6. – 7. 9.

Cena: Startup €275, Startup + stánek €950, investor €550 (cena v průběhu července vzroste)

 Pirat Summit o sobě tvrdí, že je nejšílenější startupovou akcí v Evropě (asi to pirátské ladění) a my jim to dost dobře věříme. Pro rok 2017 se odhaduje 1000 návštěvníků, 650 podnikatelů, 200 investorů a 60 řečníků.

Akce je kvůli zachování určité úrovně na pozvání a tak můžete očekávat, že si vás před účastí pořadatelé trochu prolustrují.  

SaaStock – Dublin, 18. – 20. 9.

Cena: Startup €799, Investor €1 099 (ceny se budou zvyšovat)

Jak už název napovídá, SaaStock se točí kolem SaaS modelu. Máte li SaaSový startup, nebo v tomhle směru investujete, SaaStock bude právě pro vás. V rámci témat určitě narazíte na Sales, Growth Marketing, Lead Generation, a nebude chybět ani globální škálování. Během 3 dnů dorazí kolem 1500 účastníků.

Bits and Pretzels, Munich, 24. – 26. 9.

Cena: Early stage startup €399, Later stage startup €499, Business angel €699, Investor €799

Německo je na kvalitní startupové akce bohaté. Další, která si vydobyla svou kvalitou jisté renomé, je Bits and (und) Pretzels. 5 000 návštěvníků a kombinace konference s oktoberfestem je prostě recept, který nemůže dopadnout špatně. A i když zatím nevíme kdo bude na konferenci letos, tak bychom rádi připomněli že v minulosti to byl třeba Richard Branson, Neil Patel, nebo (spolu)zakladatelé Kayaku, Airbnb, nebo Evernote.

Jawohl.

Říjen

 South Summit – Madrid, 4. – 6. 10.

Cena: Základní ZDARMA, Startup €95, Investor €386

Jedna z největších startupových akcí v jižní Evropě, čemuž rozhodně odpovídá účast (a nebo to dělají ty základní vstupenky zdarma): 12 500 návštěvníků, přes 650 investorů a více než 3 000 startupů. Pozvání zatím potvrdili řečníci z Amazonu, MIT, Rocket Internet nebo NASDAQ. Tematickými okruhy budiž mobilita, fintech, biotech, energie a umění.

Startup World Cup & Summit – Praha, 17. 10.

Cena: Student €20, Visitor €99, VIP Visitor €210, Startup €99 nebo zdarma, pokud se umístí v TOP50. Startup stánek společně s dvěmi vstupenkami €380. Investor €99, VIP Investor €380. Ceny se budou časem zvyšovat.

Trochu krkolomný název vznikl spojením dvou akcí, které si již dokázaly získat určitou prestiž. Startup Summit, který je s námi od roku 2015 a koncept Startup World Cup, jehož slibné první lokální kolo jsme mohli zažít v březnu tohoto roku. Větší akce se už v české kotlině do konce roku asi neuděje a ceny vstupenek jsou více než dostupné. Skvělý způsob jak potkat většinu místních investorů a poslechnout si zahraniční řečníky.

Listopad

Web Summit – Lisabon, 6. – 9. 11.

Cena: Běžná vstupenka €495 (cena poroste až šestinásobně), Executive €4 995

Nádherný Lisabon a největší technologická konference na světě. 60 000 návštěvníků, 650 řečníků, spousta novinářů a ti všichni z více než 160 zemí. Jestli je něco víc, tak o tom nevíme. Mezi participujícími společnostmi nechybí Microsoft, Facebook, Google, Amazon, Twitter nebo PayPal.  

Slush – Helsinki, 30. 11. – 1. 12.

Cena: Early stage startup €195, Later stage startup €295, Business Angel €500, Investor €795

Slush je jedna z těch akcí, kde budou pravděpodobně úplně všichni. Je to něco mezi business eventem, TED konferencí a hudebním festivalem. Díky matchmakingu je pro investory a startupy mnohem jednodušší dohodnout si setkání. Loni tak 2 300 startupů a 1 100 investorů absolvovalo téměř 6 000 schůzek. To už je slušná šance sehnat investici nebo funding.

Prosinec

Startup Awards – Bratislava, 1. 12.

Cena: TBD

Sem chodí i místní prezident. Asi největší slovenská startupová akce zaměřená na na early stage startupy. Na jednu stranu se zde najdou všichni, kdo raisují nebo investují v Česku a Slovensku, na stranu druhou se na posledním ročníku objevili i investoři zahraniční, mezi nimi Index Ventures nebo Seedcamp.

O ročníku 2017 toho stále hodně nevíme, tak snad pořadatelé brzy doplní ceny lístků a také řečníky.

Tech Crunch Disrupt Europe – Berlin, 4. – 5. 12.

Cena: Zatím neznámá, pokud zakoupíte lístky brzy, lze pořídit 2 za cenu 1

 

Poslední akce Tech Crunche bude v roce 2017 místo Londýna v Berlíně. Kromě docela příznivých podmínek pro nějaké to mediální pokrytí nabízí i TCD matchmaking investorů a startupů, takže dostat na schůzku ty správné lidi bude o něco snazší.

Vybrali jste si? V tom případě call to action: běžte koupit lístky a zabookovat letenky a ubytování. Nechávat tyhle věci na poslední chvíli se šeredně prodraží a pár týdnů před akcí už často znamená násobky cen, na které vás vše vyjde právě teď.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym