Muskovo SpaceX se stává čtvrtou nejhodnotnější soukromou tech firmou v USA

Filip HouskaFilip Houska

spacex
0Zobrazit komentáře

Vesmírná společnost SpaceX, jejiž iniciativy ji pomalu zajišťují světovou dominanci v kosmickém průmyslu, dosáhla dalšího milníku. Tentokrát se nejedná o další úspěšný start rakety či lodě nebo vyjednání nových vládních zakázek, ale postavení v žebříčku nejhodnotnějších soukromých firem technologického zaměření ve Spojených státech.

Po dalším investičním kole, které inovativní firmě Elona Muska vyneslo okolo 351 milionů dolarů (cca 7,7 miliard korun), SpaceX dosáhlo valuace okolo 21,2 miliard dolarů a předehnalo síť coworkingových a privatních kanceláří WeWork (valuace 20,8 miliard).

wework

Přečtěte si takéWeWork získává půl miliardy dolarů na rozjezd v Číně, kde založí samostatnou entituWeWork získává půl miliardy dolarů na rozjezd v Číně, kde založí samostatnou entitu

To znamená, že v seznamu nejhodnotnějších soukromých tech společností v USA je SpaceX na čtvrtém místě. Před ním stojí přepravní alternativa Uber (valuace 69,8 miliard), pronajímací portál Airbnb (31 miliard) a analytická společnost Palantir (21,3 miliard). Do března tohoto roku by se ve výčtu TOP 5 objevoval i Snapchat, respektive jeho mateřská společnost Snap, ale po IPO již tato informace není relevantní.

Seeing Falcon9 in person makes you wanna remove word "impossible" from a dictionary. Thumbs up, Elon Musk & team. 🚀

Zveřejnil(a) Jaroslav Beck dne 30. červenec 2017

 
SpaceX je zároveň i v TOP 7 nejhodnotnějších soukromých firem světa, kam patří i hráči jako čínský ride-sharing Didi Chuxing nebo Xiaomi.

Foto: SpaceX

Diskuze (0)

Novinka

Anonym