Legenda Atari představila oficiální podobu zcela nové herní konzole s názvem Ataribox

ataribox
0Zobrazit komentáře

Před měsícem jsme se poprvé dozvěděli o tom, že legendární herní společnost Atari chystá po mnoha letech něco nového – spustila totiž nenápadnou stránku, na které se objevilo logo a několik záběrů na detaily nové konzole. V té době ještě nikdo moc netušil, co by konzole s názvem Ataribox mohla vše umět nebo jakou přesně podobu vlastně má.

To se včerejším dnem změnilo, jelikož se Atari pustilo do oficiálnějšího odhalení, které přineslo minimálně mnohem přesnější pohled na chystanou novinku. Konzole by měla vyjít ve dvou barevných variantách, konkrétně v černé s dřevěným lemováním nebo černočervené s plastem v přední části. Obě verze budou obsahovat HDMI výstup, 4 USB porty pro ovladače a slot na SD karty.

Michal Mička 2

Přečtěte si takéMichal Mička z INCOMMING Ventures: Do konce roku chceme do startupů proinvestovat dalších 50 milionůMichal Mička z INCOMMING Ventures: Do konce roku chceme do startupů proinvestovat dalších 50 milionů

Celý základ vychází z klasické konzole Atari 2600, jenž se objevila již v roce 1977 a která kdysi pomohla definovat podobu herní zábavy. Atari se tak chce zkusit vrátit mezi živé zmenšenou verzí klasiky, podobně jako to udělala Sega nebo Nintendo se zmenšeninou NES Classic, které se prodalo téměř 3 miliony kusů.

ataribox3
ataribox2

Více informací prozatím o konzoli nevíme, ale dost pravděpodobně by se mohla objevit na přelomu roku a to s cenovkou nepřesahující 100 dolarů, tedy zhruba 2260 korun. Jde samozřejmě o spekulaci, ale návrat společnosti, které se podařilo v roce 2013 kompletně zkrachovat, jednoznačně přejeme.

atari2600

Původní konzole Atari 2600

Foto: Atari

Diskuze (0)

Novinka

Anonym