Do roku 2035 prý budou Evropané kupovat pouze elektrická auta

Michal PtáčekMichal Ptáček

teslanew
0Zobrazit komentáře

Se značně odvážným názorem a studií přišli nizozemští ekonomičtí odborníci z banky ING. Podle nich totiž do roku 2035 všechna nová auta prodaná v Evropě budou elektrická, což by mělo mít obrovský efekt na celý evropský automobilový průmysl.

Michal Mička 2

Přečtěte si takéMichal Mička z INCOMMING Ventures: Do konce roku chceme do startupů proinvestovat dalších 50 milionůMichal Mička z INCOMMING Ventures: Do konce roku chceme do startupů proinvestovat dalších 50 milionů

„Zvyšující se popularita elektrických vozů čím dál tím více ohrožuje klasický evropský automobilový průmysl a evropské tradiční výrobce. A to i díky tomu, že bariéry, které dosuď evropským zákazníkům zabraňovali pořídit si právě elektrický vůz, postupně mizí, říkají Max Erich a Jurjen Witteveen z ING“

Jedním z důvodů pro zvyšující se popularitu elektrovozů, je konkrétně například neustále klesající cena baterií, zlepšující se dojezd elektrovozů a také kratší doba potřebná k jejich dobití. To vše podle ING dělá elektrovozy v očích veřejnosti stále atraktivnější.

Podle ING zde však na Evropu číhá jeden podstatný problém a to ten, že evropští výrobci drží zhruba pouze 3 procenta trhu zaměřeného na výrobu lithium-ion baterií a budou tak v případě jejich výroby velmi závislí na zemích jako Čína nebo Japonsko.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym