Disney společně s Lenovo vyvíjí AR headset speciálně pro Star Wars

Filip HouskaFilip Houska

starwarsar_3
0Zobrazit komentáře

Vedle očekávané výstavby hotelového komplexu ve stylu světově proslulé filmové ságy Star Wars ohlásilo Disney na kalifornské konferenci D23 Expo další zajímavou věc. Tentokrát ze sféry nositelných technologií, respektive rozšířené reality (AR).

The Walt Disney Company chystá spolu s Lucasfilm, dceřinou firmou a zároveň studiem stojícím za frančízou Star Wars (a také například Indiana Jones), a technologickým gigantem Lenovo vývoj AR headsetu s exkluzivním zaměřením na hry a projekty s tématikou Star Wars. V rámci konference tuto novinku odprezentoval Mike Goslin, viceprezident pokročilého vývoje.

ataribox

Přečtěte si takéLegenda Atari představila oficiální podobu zcela nové herní konzole s názvem AtariboxLegenda Atari představila oficiální podobu zcela nové herní konzole s názvem Ataribox

Základem má být headset podporující rozšířenou realitu od Lenovo, který se propojí s příslušnou aplikací na telefonu. Podle všeho má existovat řada takových aplikací s různým zaměřením a mají spadat pod značku Jedi Challenges.

I když nejsou prozatím dostupné žádné podrobnější informace (termín spuštění, cena, nabídka her, …), něco konkrétnějšího na povrch přeci jen uniklo – projekt Holochess. Ten ukrývá animované holografické příšerky, které mohou být pomocí headsetu a příslušné aplikace promítnuty na jakýkoliv povrch a poskytnout tak uživateli možnost sledovat jejich bitvu.

Lenovo nicméně zveřejnilo i sneak peek koncepce Jedi Challenges, který jasně ukazuje na jeden z nejikoničtějších produktů celé ságy – světelný meč. Lze tedy očekávat hru, kde se hráč může objevit v roli například takového Luka Skywalkera.

Zaujme to?

To vše sice působí atraktivně, nicméně až koncoví uživatelé rozhodnou, zdali se tento headset stane úspěšným. Technologie VR/AR se dostávají na úroveň, kdy by po nich veřejnost mohla prahnout, ale ještě nejsou v takové fázi, aby se vměstnaly do produktu s ambicemi stát se masovým (Pokémon GO potvrzuje výjimku). Tak či tak, pro fanoušky této ságy to bude minimálně další věc, jak rozšířit své sběratelské portfolio o další položku. Přijít by měla brzy, a to konkrétně na e-shopu BestBuy.

Foto: Reprofoto, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym