Český startup Nanits Universe, který inovuje čtení komiksů, chce na Fundliftu vybrat 3,5 milionu Kč

Jiří SvobodaJiří Svoboda

v1_nanitsmaskot_te_cz
0Zobrazit komentáře

Komiksy jsou na světě už více než 80 let a od té doby se způsob jejich čtení a tvoření zásadně nezměnil. Nová doba si sice vyžádala jejich přesunutí do digitálního prostoru, tam se však vývoj zastavil a ilustrované příběhy tak přestávaly čtenáře zajímat. Proto se nyní český startup Nanits Universe snaží o inovace, které jsou daleko za hranicí pouhého digitálního komiksu. Potřebuje k tomu však finance z crowdfundingového serveru Fundlift.

Z komiksu Nanits Universe úplně odstranili stránky, naopak však k jednotlivým scénám přidali originální soundtrack a zvukové efekty. Vrstvený komiks dovoluje použití prostorové iluze i pohyblivých scén, digitální forma navíc jednoduše umožňuje dělat další jazykové mutace.

mallcz_072617_1

Přečtěte si takéMall.cz spouští ve spolupráci se startupem DoDo dodatečné expresní doručeníMall.cz spouští ve spolupráci se startupem DoDo dodatečné expresní doručení

Toto vše uvedli v praxi ve svém vlastním komiksu Nanits Chronicles a zároveň tak představili Nanits Composer, kde si každý, kdo má zájem může zkusit komiks vytvořit, i za pomocí online hudební banky. Takto vytvořenému příběhu pak následně dá autor cenovku a odešle do distribuční platformy Nanits, který si bere 30% provizi z výdělku.

Pro rozšíření svých činností prakticky na všech frontách chce nyní Nanits vybrat 3,5 milionu korun v kampani na investiční platformě Fundlift. Investovat lze již 5000 korun výměnou za tříleté investiční certifikáty s úrokovou sazbou 10 % p.a. Jen za první den se podařilo vybrat přes 700 tisíc korun od více než padesátky investorů.

Fundlift

Projekt založil předminulý rok CEO Robert Kaločai s jeho týmem a od té doby už si několikrát vysloužil pozornost veřejnosti. V únorové kampani na Kickstarteru se Nanits Universe podařilo vybrat 26 tisíc liber, tedy 760 tisíc korun, zároveň se podívali i na TechCrunch Disrupt v San Franciscu či se umístili ve finále Vodafone Nápad roku 2017.

nanits_3

Diskuze (0)

Novinka

Anonym