Bitcoin se nakonec přeci jen rozdělí na dvě měny. Vznikne Bitcoin Cash

bt

Aktuální hodnota Bitcoinu v dolarech

0Zobrazit komentáře

I přesto, že se nedávno v rámci bitcoinové komunity hlasovalo o tom, zda by se měla měna dočkat pouhé aktualizace, jenž by umožnila zvýšení počtu transakcí za vteřinu a jejich zlevnění, a nebo o vytvoření nové kryptoměny, na bázi samotného Bitcoinu, komunita těžařů se jednohlasně shodla, že první možnost dává v aktuální situaci největší smysl. Bohužel to nebylo moc platné.

Podporovatelé nejhodnotnější kryptoměny současnosti jsou totiž rozděleni na dva tábory a vypadá to, že se nedokáží shodnout na řešení, které by vyhovovalo oběma stranám. Bitcoin tak velmi pravděpodobně zůstane v aktuální podobě, s tím, že určitá část se oddělí do zcela nové měny s názvem Bitcoin Cash, která by se měla začít rozvíjet již během zítřka.

tunnel1

Přečtěte si takéTakto vypadá reálná podoba výtahu pro auta od Muskovy nové firmy The Boring CompanyTakto vypadá reálná podoba výtahu pro auta od Muskovy nové firmy The Boring Company

Mezi podporovateli změny jsou povětšinou zásadní asijští investoři, kteří chtějí novou měnu držet decentralizovanou, ovšem s jistými politickými prvky, které by dokázaly ovládat další vývoj měny. Bitcoin Cash by se navíc měl dočkat navýšení počtu transakcí, které lze uskutečnit za vteřinu – u Bitcoinu je to momentálně přibližně 7 transakcí za sekundu.

bitcoin

To bude umožněno zvýšením velikosti jednotlivých bloků z jednoho megabytu v původní technologii. Mnoho prvotních vývojářů Bitcoinu je proti tomuto nápadu, především pak proto, že procesování jednotlivých transakcí bude ve větší velikosti velmi obtížné pro menší těžaře a naopak dá jistou výhodu několika korporacím, které disponují většími prostředky a hardwarem.

Velká neznámá

Několik směnáren již začalo Bitcoin Cash nabízet v rámci futures v hodnotě přibližně 450 dolarů za kus, což je takřka 5-6krát méně, než je aktuální hodnota Bitcoinu. Například známý Coinbase je ovšem proti a kvůli nejisté budoucnosti zavedení nové měny do platformy razantně odmítá. Momentálně se tedy neví, jaká bude budoucnost obou měn a jak nasazení Bitcoin Cash zahýbe s jejich hodnotou, což může nahrávat konkurentovi Bitcoinu, Ethereum.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym