Alza.cz se pouští do prodeje potravin. Nově nabízí českou alternativní stravu MANA

Jiří SvobodaJiří Svoboda

mana
0Zobrazit komentáře

Internetový gigant Alza.cz se už nějakou dobu angažuje daleko za prodejem elektroniky a aktuálně nabízí i rozsáhlé sekce médií, kosmetiky, sportů, hraček nebo hobby. Dneškem počínaje se však novou položkou, náhradou běžného jídla MANA, zařadí i mezi prodejce potravin.

Doposud distribuce tohoto alternativního jídla probíhala především přes domovský eshop mojemana.cz, její výrobci proto uvádí, že kvůli velké poptávce začínají využívat maloobchodních sítí. Prvním partnerem v tomto kroku je přitom Alza.cz, která má kromě největšího eshopu v Česku k dispozici i více než stovku výdejních míst.

smida

Přečtěte si takéPražské Twisto hlásí přes 200 tisíc uživatelů a zařazení do TOP 50 fintech startupů světaPražské Twisto hlásí přes 200 tisíc uživatelů a zařazení do TOP 50 fintech startupů světa

Neméně důležitým cílem je i přiblížit tuto alternativu většímu počtu lidí. Alza nabídne samotný prášek, prášek v balení s odměrkou a lahví nebo již umíchaný nápoj, tzv. MANA Drink, se kterým již v roce 2015 firma začínala pod značkou SUPER MANA. Ceny přitom zůstávají stejné jako původně, stejně tak i doprava je stále zdarma.

mana-drink-box

Je to další krok k tomu být svým zákazníkům blíže, zajistit jim dobrou dostupnost našich produktů a odstraňovat tak všechny překážky ke snadnému a zdravému stravování,“ uvedl Jakub Krejčík, vynálezce MANY a zakladatel společnosti.

MANA podle jejich výrobců může být úplnou náhradou stravy nebo jen chvilkovou zdravou alternativou. Sám Jakub Krejčík žil pouze na Maně po dobu jednoho měsíce, kdy byl pod dohledem lékařů. MANA ovšem není tím jediným do Alza v rámci potravin nabízí – do sekce camping a outdoor totiž zařadila i další produkty, které slouží jako jídlo ideální na cesty.

mana (2)

Obrat 52 milionů po dvou letech

Společnosti Heaven Labs, která MANU vyrábí, byla založena v roce 2014. Následující rok dosáhla na obrat 23 milionů korun, minulý rok pak tento údaj činil už 52 milionů korun a dá se očekávat, že díky zapojení Alzy nadále exponenciálně poroste. Firma aktuálně zaměstnává 20 lidí a sídlí v pražské Uhříněvsi, s tím, že 30% veškerých jejích prodejů putuje do zahraničí.

mana (3)

Inspirace k vytvoření původní práškové verze MANY přišla od amerického Soylentu, první výsledek se mu však podobal příliš, což bylo české firmě v začátcích vyčítáno.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym