Zakladatelé SpaceKnow a eMclient investovali do českého studia DIVR Labs sázejícího na virtuální realitu

Jiří SvobodaJiří Svoboda

blueeffect_mixed_004b

Blue Effect

0Zobrazit komentáře

Software pro virtuální realitu nebyl na české vývojářské scéně doposud příliš vidět, i tak si ale jedno uskupení figurující v tomto oboru získalo pozornost dvou známých podnikatelských jmen. Do projektu zvaného DIVR Labs totiž investovali blíže nespecifikovanou částku Jerry Javornický a Adam Paclt. Zprávu přinesl server Lupa.cz.

Tito dva podnikatelé společně vybudovali známého emailového klienta eMclient a cloudový projekt AppToCloud. První zmiňovaný následně spoluzaložil analytický startup SpaceKnow a druhý zastává pozici CEO ve vývojářské firmě IceWarp. Není tak náhodou, že oba pánové dodnes spolupracují a společné prostory v Karlíně nabídli i týmu DIVR Labs.

realeye

Přečtěte si takéRealEye: nástroj, který dokáže přesně zobrazit, na co se dívají uživatelé webových stránekRealEye: nástroj, který dokáže přesně zobrazit, na co se dívají uživatelé webových stránek

DIVR Labs vzniklo loni v létě pod vedením ředitele Ondřeje Bacha a vstoupilo do povědomí svou první hrou, Blue Effect. Jedná se o akční hororový titul, který hráče zavede na fiktivní planetu do postapokalyptického prostředí a má testovat jeho statečnost a dovednosti při boji s inteligentními biomechanickými stvůrami.

blueeffect_mixed_004b

Blue Effect

Premiérovou hru tohoto mladého uskupení však lze považovat spíše za částečný úspěch. Jak totiž prozradil pro Lupa.cz marketing manager DIVR Labs Daniel Jerman, na Steamu se prodalo Blue Effectu 10 tisíc kopií, s tím, že vývoj stál cca 8 milionů korun. Projekt si tedy sám na sebe nevydělal, Jerman však věří, že se jedná pouze o začátek a trh s virtuální realitou se ještě zformuje.

Nová hra je na cestě

I proto, že mladé studio ve svůj obor věří, neotálí s další hrou, zvanou vRonin. Ta se se poprvé představila na květnovém VRFestu v Praze a vyjde letos na podzim. Jedná se o titul zasazený do samurajského Japonska a oproti Blue Effectu se v něm hráč bude muset pohybovat ve stylu stealth, využívat prostředí a zabránit tomu, aby byl zpozorován. Jak uvádí server iRozhlas.cz, v oblasti VR se jedná celkově o jednu z prvních her, která se stealth stylem pracuje. Tentýž server zprostředkoval i první ochutnávku ze hry:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym