Tato aplikace dokáže za pomocí rozšířené reality velmi přesně měřit velikost objektů

armeasure2
0Zobrazit komentáře

Aplikací a různých nástrojů, které se snaží měřit velikosti různých předmětů a vzdálenosti z bodu A do B tu bylo v minulosti již hodně. Jejich problém byl a je ovšem technologie, která je většinou založena na pohybovém senzoru – a ten je v mnoha případech značně nepřesný, byť to tak na první pohled vůbec nevypadá.

Nová aplikace AR Measure, která pochází z rukou Laan Labs na to jde trochu jinak. K měření vzdáleností používá rozšířenou realitu, tedy kamerou v prostoru snímá reálné objekty a dosazuje k nim virtuální funkce měření, které berou v potaz vzdálenost fotoaparátu od objektu či úhel měření.

snapchat

Přečtěte si takéSnapchat kupuje za více než 250 milionů dolarů sociální startup Zenly a spouští novou funkciSnapchat kupuje za více než 250 milionů dolarů sociální startup Zenly a spouští novou funkci

Aplikace dokáže měřit s přesností na několik milimetrů, a to jak ležící objekty co do velikosti jako takové, tak třeba uhlopříčku obrazu či televize. Tvůrci k tomu využili nástroje z nového frameworku ARkit, který je součástí chystaného iOS 11. To by mělo být dostupné během několika měsíců, a tehdy se dost pravděpodobně ukáže veřejnosti i tato aplikace – aktuálně je totiž možné pouze přihlášení do odběru novinek ohledně vydání na oficiálním webu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym