Snapchat kupuje za více než 250 milionů dolarů sociální startup Zenly a spouští novou funkci

snapchat
0Zobrazit komentáře

Kontroverzní startup Snapchat, patřící pod entitu Snap Inc., si v minulosti prošel mnoha fázemi. Od rostoucí vlny popularity, přes zakolísání v podobě interních problémů a ne úplně správného jednání CEO, až zpět ke hvězdám. Po vstupu na burzu si Snapchat stále drží svoji ohromnou valuaci a nepolevuje ani po produktové stránce.

Teď totiž koupil sociální appku Zenly, založenou na propojení nových i stávajících přátel za pomocí lokace, za kterou podle serveru TechCrunch zaplatil Snapchat mezi 250 a 350 miliony dolary, převážně v hotovosti, jak už tomu u předešlých akvizic bylo zvykem. Zenly bude stále běžet samostatně a část technologie přejde do nejnovější služby Snapchatu s názvem Snap Map.

tk

Přečtěte si takéAkademik a manager Tomáš Krátký: Čeští studenti přemýšlí v souvislostech, firmy jim ale moc nepomáhajíAkademik a manager Tomáš Krátký: Čeští studenti přemýšlí v souvislostech, firmy jim ale moc nepomáhají

Novinka, která byla spuštěna během včerejška, kombinuje všechny původní nástroje Snapchatu s lokací, takže by mělo být jednodušší narazit na zcela nové přátele a zajímavé příspěvky. Zenly momentálně používají vyšší stovky tisíc aktivních uživatelů a celkově si jejich aplikaci stáhlo již na 4 miliony lidí.

zenly

Tařka všechny předchozí akvizice se i přes vyšší cenu v hotovosti Snapchatu vyplatily. Ať už to byl Vurb, Scan.me nebo Vergence Labs pro vývoj brýlí Spectacles, Bitstrips pro personalizované avatary nebo Looksery, jenž dopomohl k zásadnímu vylepšení rozšířené reality u filtrů obličeje.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym