SEGA vypouští bezplatnou kolekci kultovních her pro iPhone a Android

Filip HouskaFilip Houska

sega
0Zobrazit komentáře

Jedna z tradičních herních společností, japonská SEGA, která se proslavila produkcí konzolí a vývojem ikonických her, začíná naplno prozkoumávat vody trendu gamingu na mobilních zařízeních.

Společnost totiž ohlásila, že bude postupně vypouštět své proslulé retro hry pro zařízení běžící na systémech iOS a Android. Tato kolekce, jež je pojmenováno jako SEGA Forever, tak hráčům přinese řadu kultovních kousků, které si budou moci zcela bezplatně na svých mobilních zařízeních zahrát.

gitm1

Přečtěte si takéAmerická NSA je na GitHubuAmerická NSA je na GitHubu

Na App Store a Google Play jako první dorazily hry:

  • Comix Zone (iOS/Android),
  • Altered Beast (iOS/Android),
  • Kid Chameleon (iOS/Android),
  • Phantasy Star II (iOS/Android)
  • a pochopitelně i legendární Sonic the Hedgehog (ten však byl na mobilních platformách dostupný již dříve).

Každá hra je zdarma s reklamami, které lze za 2 dolary vypnout.

I když budou hry – co se týče grafického podání – vypadat identicky s původní verzemi, tak nabídnou možnost výdobytků moderní doby. Nebude chybět podpora uložení herního progresu na cloud, připojení externího ovladače nebo hraní v offline módu. V rámci iOS přibudou i exkluzivní samolepky pro iMessage.

Ve frontě je toho více

Uvedeným výčtem her to však zdaleka nekončí – s postupem času, pravděpodobně každý měsíc, by na tyto online obchody měly dorazit dvě až tři „nové“ hry z jejich tradiční sbírky, která byla unikátní pro konzole jako Master System, Genesis/Mega Drive nebo Game Gear. Jako první stojí ve frontě Virtua Tennis, který by měl dorazit následující měsíc.

Foto: SEGA

Diskuze (0)

Novinka

Anonym