Netflix spouští interaktivní pořady, ve kterých diváci rozhodují o dalším vývoji děje

netflix_2
0Zobrazit komentáře

Americký startup Netflix, který nabízí streaming filmů, seriálů a mimo jiné i další vlastní produkce, spouští nový experiment, pro který se pravděpodobně inspiroval u některých dnešních herních titulů, které dovolují svým hráčům / divákům ovlivnit výsledný děj za pomocí různých akcí nebo jednoduše vybírání možností A či B.

Podobný žánr se u televizních pořadů jmenuje Gamebook a Netflix s ním začíná experimentovat u obsahu pro děti a rodinu. Prostřednictvím televize nebo mobilní aplikace tak lze v průběhu sledování vybírat, jak se bude příběh dál vyvíjet a tím si vytvořit příběh zcela vlastní.

fisker

Přečtěte si takéFisker se vrací a přináší elektromobil s dojezdem 640 kilometrů a nabitím do 9 minutFisker se vrací a přináší elektromobil s dojezdem 640 kilometrů a nabitím do 9 minut

Mezi prvními tituly, které se platformě s těmito funkcemi objeví, budou Puss in Book: Trapped in an Epic Tale, jenž je k dispozici již nyní, nebo Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile, který se objeví 14. července. Novinka pak bude podle Netflixu dostupná pro většinu celosvětových uživatelů.

netflixpuss

Náhled z Puss in Book: Trapped in an Epic Tale

Na vytváření obsahu spolupracuje Netflix přímo s filmovými a animačními studii v Hollywoodu a slibuje si od toho ještě vyšší zájem dětí o dětské pořady v televizi, které nebudou sledovat jen pasivně, ale budou u nich reálně přemýšlet.

Foto: Netflix

Diskuze (0)

Novinka

Anonym