Magazín VICE, který funguje i v Česku, získává 450 milionů dolarů a valuaci přes 5,7 miliard

vice2
0Zobrazit komentáře

Před přibližně 23 lety odstartovalo trio, Suroosh Alvi, Shane Smith a Gavin McInnes v kanadském Montrealu vydávání online magazínu Voice of Montreal, který přinášel články na témata jako hudba, drogy a obecně aktuální trendy – většinou ve stylu, kterého se klasické tištěné noviny a magazíny tak trochu bály. O dva roky později se tohle uskupení přejmenovalo na VICE.

Tři roky na to se zakladatelé VICE Media, pod které magazín VICE spadá, přesunuli do Brooklynu v New Yorku a jejich rapidního růstu zájmu si začalo všímat i okolí. V dalších letech VICE Media spustilo svojí videoplatformu, začalo dělat více rozhovorů a pokrývat další témata. Různě po světě vznikly další lokální redakce, a to včetně České republiky, kde magazín funguje.

marissamayer

Přečtěte si takéVerizon potvrzuje 4,5 miliardový nákup Yahoo a Marissa Mayer definitivně odstupujeVerizon potvrzuje 4,5 miliardový nákup Yahoo a Marissa Mayer definitivně odstupuje

Nikdo by nevěřil, že se během dvou dekád podaří ze společnosti vybudovat miliardové impérium, které během včerejška ohlásilo investici 450 milionů dolarů od private equity firmy TPG a které tím posunulo svoji valuaci na více než 5,7 miliard dolarů, tedy více než 133 miliard korun.

vice

Mezi dalšími plány společnosti je podle serveru TechCrunch možná transformace ve veřejně obchodovatelnou firmu = vstup na burzu, a také spuštění Vice Studios, které by tvořilo vlastní, delší dokumenty a zprávy na platformě VICE, jenž by sloužily jako rozšíření pro momentální spolupráci HBO, kde se videa pravidelně objevují.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym