Komunikační startup Slack získává další půlmiliardovou investici a jedná o prodeji s Amazonem

butterfield
0Zobrazit komentáře

Jeden z nejrychleji rostoucích startupů současnosti, kalifornský Slack, který nabízí ucelenou komunikační platformu v rámci týmů, s cílem minimalizovat e-maily, vznikl teprve před 3 lety a již nyní je na seznamu unicornů, tedy startupů s více než miliardovou valuací. Ta se nyní posunuje dokonce až na 5 miliard, jelikož Slack získal další finanční podporu.

V posledním investičním kole se startupu podařilo vybrat 500 milionů dolarů, které se připojují k loňské 200 milionové investici. Cekem Slack získal již přes 1 miliardu dolarů. Úspěch Slacku tak pochopitelně zaujal i mnoho větších konkurentů, jako Google, Salesforce nebo Microsoft – všichni se snahou vytvořit podobné nástroje na vlastní platformě.

Spaceti team

Přečtěte si takéČeský startup Spaceti získává od Ondřeje Fryce a Radomíra Čecha investici ve výši 28 milionů KčČeský startup Spaceti získává od Ondřeje Fryce a Radomíra Čecha investici ve výši 28 milionů Kč

Předvčerejškem ovšem v souvislosti s novým investičním kolem přišla podle serveru Bloomberg informace o tom, že o startup založený Stewartem Butterfieldem, má zájem gigant Amazon. A to za astronomickou částku 9 miliard dolarů, která je momentálně v neoficiálním jednání. Pro Amazon by to samozřejmě byla chytrá koupě, která by ho znovu posunula daleko před konkurenci, zakladatel Slacku ovšem podobný názor nesdílí.

screen800x500

Dle něj by totiž měla jeho firma zůstat nezávislá, tedy neměla by být součástí žádného většího korporátu, protože by tak zásadně utrpěla firemní kultura a hodnoty, jenž si startup udržuje. Slack momentálně dosahuje na 200 milionů dolarů v ročním obratu z pravidelných plateb za placené plány a do konce příštího roku by se toto číslo mělo zpětinásobit.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym