Elon Musk potvrdil, že Tesla už příští měsíc doručí první Model 3

teslamodel3_1

Tesla Model 3

0Zobrazit komentáře

O chystaný a prozatím nejlevnější model aktuálně technologicky nejvyspělejšího elektromobilu, Tesla, s označením Model 3, je dle samotné společnosti enormní zájem – za první rok si totiž vůz rezervovalo složením zálohy více než 373 tisíc zájemců, díky kterým Tesla získala na produkci vozu přes 370 milionů dolarů a sám Elon Musk slíbil, že se prvních vozů dočkáme již v průběhu července.

Vzhledem k posledním novinkám, které se týkaly rozšíření řady modelů o pick-up nebo nákladní automobil a také kompletně vyčerpaným produkčním kapacitám sesterské společnosti SolarCity a jejích solárních šindelí, se neočekávalo, že by se měl termín stihnout. Musk ovšem potvrdil, že již příští měsíc opravdu z výrobní linky vyjede první vůz, který zamíří k zákazníkovi a do konce roku by se měla Tesla dostat na výrobní kapacitu 5000 vozů týdně.

tym_dreadlocks

Přečtěte si takéČeské herní vývojářské studio Dreadlocks kupuje konkurenční Silicon JellyČeské herní vývojářské studio Dreadlocks kupuje konkurenční Silicon Jelly

Ve stejnou dobu bude na oficiálním webu k dispozici i konfigurátor, podobně jako v případě Modelu S nebo X – možnosti u Modelu 3 budou ovšem značně limitované a podle všeho bude možné střídat především barvu, vzhled kol a základní dodatečnou výbavu. Důvodem pro to je fakt, že při startu Modelu X se Tesla zdržela v produkci právě plněním přání zákazníků a nestíhala termíny.

model3

Postupem času by se měla nabídka výbavy a změny vzhledu vozu rozšiřovat. Tak jako tak, pokud jste si ovšem svůj Model 3 dosud neobjednali, nemusíte s ním po nové tisícidolarové rezervaci počítat pravděpodobně až do konce příštího roku. Zároveň bylo na meetingu, jehož součástí byl i server TechCrunch, řečeno, že Tesla udělala s aktuálním Modelem X chybu a že se chce zaměřit na opravdové SUV, které by mělo přijít s nastupujícím Modelem Y – ten se objeví za 2 roky.

modely

Nejnovější teaser na nový Model Y.

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym