Díky nové funkci Airbnb bude možné rozdělit platbu za ubytování až na 16 osob

airbnb

Platforma Airbnb na rezervaci krátkodobých ubytování a zážitků

0Zobrazit komentáře

Jako každý startup, který je založen na inovacích zastaralého trhu a boření konvencí, i Airbnb řeší spoustu komplikací, jenž se zdaleka netýkají platformy jako takové, ale spíše legislativních problémů. Ty omezily služby miliardového startupu již hodněkrát, především kvůli bezpečnosti okolních vlastníků bytů a domů a mnoha problémům s nájemníky, které je často těžké předem do detailu ověřit.

I tak ale Airbnb žádným způsobem nepolevuje a snaží se přinášet nové a nové nástroje ke zjednodušení pronájmů. V poslední době se tak rozjeli průvodci danými místy nebo zážitky propojené na místě s pronajímateli nemovitostí. Teď se ale startup zaměřil na další funkci, kterou si uživatelé přáli již delší dobu – rozdělení platby za ubytování mezi více osob.

topolipadd

Přečtěte si takéČeská služba Topol na bezplatnou tvorbu HTML šablon emailů zabodovala na Product HuntuČeská služba Topol na bezplatnou tvorbu HTML šablon emailů zabodovala na Product Huntu

Konkrétně lze pak pomocí novinky rozdělit platbu až mezi 16 lidí, což se skvěle hodí v případě, že nechcete platit předem a pak čekat na ostatní, kdy vám konečně splatí svoji část. Takto Airbnb rovnou vše rozkouskuje a každému zašle odkaz na platební stránku. To vše je propojeno s nedávno spuštěnou možností poloviční platby několik dnů nebo týdnů před pronájmem a doplatku až těsně před příjezdem.

airbnbsplit

Testování začalo během včerejšího dne u menšího počtu ubytování, s tím, že v průběhu roku se postupně společné platby rozšíří na většinu globálních nabídek. Airbnb se tak chce ještě více přiblížit těm, kteří jsou zvyklí na výhody bookingu hotelů s možností zrušení na poslední chvili a zároveň to chce usnadnit větším skupinám cestovatelů, pro které je platba za tolik lidí nedostupná.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym