Adobe představilo scanovací aplikaci, která převede tištěný text na digitální

Michal PtáčekMichal Ptáček

adobe-2
0Zobrazit komentáře

Technologický gigant Adobe, který stojí za produkty jako Photoshop, Illustrator nebo Lightroom pokračuje v inovativním směru, kterým se společnost v posledních letech vydala. Po projektu Adobe Experience Design CC (původně Adobe Comet) na jehož vývoji se podílel mimo jiné i Čech Tom Krcha, je aktuální novinkou firmy aplikace Adobe Scan, která zjednodušeně řečeno slouží k digitalizování dokumentů v papírové podobě a to včetně funkce OCR, tedy rozpoznávání textu.

sk

Přečtěte si takéCTO českého startupu Storyous Radek Domín: Náš cíl je mít produkt, na který budeme pyšníCTO českého startupu Storyous Radek Domín: Náš cíl je mít produkt, na který budeme pyšní

Stačí fotoaparátem v mobilu zaměřit konkrétní papírový dokument, vyfotit a aplikace už se postará o vše ostatní, včetně ořezání, zachycení okraje dokumentu, odstranění stínů, převedení tištěného textu na digitální a následné uložení do PDF.

adobe-1

Adobe Scan

Ačkoliv je podobných aplikací jak pro iOS tak Android samozřejmě spousta, Adobe Scan má jednu podstatnou výhodu. Je kompletně zdarma a neobsahuje tedy limitaci v podobě vodoznaků, omezení počtu scanovaných stránek a podobně.

Verzi pro iOS můžete stahovat zde. Verzi pro Android zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym