Uber spustil novou službu pro řidiče kamionů a menší přepravní firmy

freight
0Zobrazit komentáře

Nejhodnotnější startup světa a zároveň aktuálně nejrozšířenější služba pro sdílení jízdy, Uber, se pouští do dalšího segmentu. Po spuštění prvotně experimentálních, a dnes již zcela běžných služeb, jako UberEATS pro rozvoz jídla, UberPOOL pro efektivnější spolujízdu nebo Uber for Business, díky které lze zavolat auto svým zákazníkům a využít hromadných slev – jde Uber do nákladní dopravy.

S novou službou Uber Freight chce momentálně pouze na americkém trhu propojovat řidiče kamionů na volné noze a menší dopravní společnosti s těmi, kdo potřebují přepravit náklad z bodu A do B. Řidiči tak podle své lokality uvidí dostupné nakládky, finální lokaci a předem také informace o nákladu, jeho váze nebo nabízené ceně přepravy.

visualstudio

Přečtěte si takéMicrosoft po letech konečně vydává své Visual Studio pro vývojáře i na platformě MacMicrosoft po letech konečně vydává své Visual Studio pro vývojáře i na platformě Mac

Po potvrzení v aplikaci pak řidiči přejedou na místo naložení, náklad převezmou a jedou z něj do finální destinace. Po potvrzení doručení a schválení, že je náklad v pořádku, jsou okamžitě zaplaceni, a to bez poplatku. Obrovskou výhodou oproti jiným zakázkám je možnost výplaty peněz každý týden (klasicky to totiž trvá až 1,5 měsíce) a navíc zaručení platformy za zodpovědnost k jakýmkoliv problémům.

freight2

Povinností pro řidiče je samozřejmě nepřetržitý provoz se zapnutou GPS navigací, která přesně sbírá data o tom, kde řidič je, kolik ujel a zda splňuje veškeré podmínky nákladu. Uber navíc řeší i takové problémy jako když například řidič musí na místě čekat déle, než je čas nakládky / vykládky nebo když je jeho trasa změněna apod.

Nová aplikace pro řidiče kamionů je dostupná jak pro iOS, tak pro Android.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym