Microsoft po letech konečně vydává své Visual Studio pro vývojáře i na platformě Mac

visualstudio
0Zobrazit komentáře

V pozadí vývoje produktů v rámci Microsoftu se již delší dobu testovala důležitá změna, na kterou čekalo nepřeberné množství vývojářů. Po takřka roce a půl testování a ladění při průběžných betaverzích se ke stažení oficiálně objevilo Visual Studio 2017, tedy prostředí pro vývojáře nativních Windows, Mac a mobilních aplikací.

K dispozici je ke stažení zcela zdarma na oficiálním webu. Editor jako takový se dočkal pouze klasické konverze a přizpůsobení na novou platformu – funkce zůstaly neměnné. Microsoft k tomuto kroku přistoupil po loňské akvizici vývojářské platformy Xamarin, jejíž tým pomohl s přeměnou Visual Studia i na Mac.

tunnel1

Přečtěte si takéElon Musk odhalil detaily své nové firmy, se kterou chce zrychlit stavbu tunelů až o 1000 procentElon Musk odhalil detaily své nové firmy, se kterou chce zrychlit stavbu tunelů až o 1000 procent

Bezplatně lze nástroj využívat u individuálních vývojářů, studentů a dalších nadšenců. Pro menší a větší týmy jsou k dispozici dva různé plány – Professional a Enterprise. Se všemi zároveň uživatelé získají dvouměsíční přístup do platformy Xamarin University, která nabízí výukové kurzy, včetně těch pro Visual Studio.

visualstudiox

Diskuze (0)

Novinka

Anonym